banner24
banner25

DSP Genel Başkan Adayı Tümen: 3 Kasım'da İktidarda Olacağız

DSP Genel Başkan adayı Aydın Tümen, "3 Kasım 2002'de teslim ettiğimiz yönetimi, 3 Kasım 2019'da yeniden geri alacağız." dedi.

DSP Genel Başkan Adayı Tümen: 3 Kasım'da İktidarda Olacağız

DSP Genel Başkan adayı Aydın Tümen, "3 Kasım 2002'de teslim ettiğimiz yönetimi, 3 Kasım 2019'da yeniden geri alacağız." dedi.

23 Mayıs 2017 Salı 00:31
DSP Genel Başkan Adayı Tümen: 3 Kasım'da İktidarda Olacağız

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Adaylığını açıklayan Devlet eski bakanlarından Aydın Tümen, DSP'nin başında olduğu koalisyon hükümetine kumpas kurulduğunu ileri sürdü. 2001'de yaşanan ekonomik krizin siyasi krize dönüştürülerek kendilerine yönelik bir operasyon yapıldığını öne süren Tümen, "3 Kasım 2002'de teslim ettiğimiz yönetimi, 3 Kasım 2019'da yeniden geri alacağız. Bu tarih bizim için bir rövanş olacaktır" diye konuştu.

DSP hükümeti döneminde, merhum Bülent Ecevit'in Başbakanlığındaki hükümette Devlet Bakanlığı görevi yapan Aydın Tümen, DSP genel başkan adaylığını açıkladıktan sonra ikinci geniş kapsamlı toplantısını İzmir'in Aliağa ilçesinde düzenledi.

Aliağa'da vatandaşlar ve partililerle buluşan Tümen, mehteran ekibinin gösterisi ile karşılandı. Kürsüye çıkarak vatandaşlara ve partililere hitap eden Aydın Tümen, konuşmasında hükümeti eleştirdi.

"BALON EKONOMİ ANLAYIŞI BULUNUYOR"

Türkiye'de 'balon bir ekonomik model' bulunduğunu ileri süren Aydın Tümen, yalnızca inşaat ile ekonomiyi büyütmeye çalışan bir yönetim anlayışı olduğunu söyledi. Tümen, "İktidarı devrettiğimizde toplam borç tutarı 286 milyar dolardı, şimdi bu rakam 986 milyar dolar. Yani borç 3 kat artmış. Satılmadık yer kalmadı. Genç işsiz oranımız yüzde 25'e yükseldi" diye konuştu.

Toplumsal çürüme başladığını ileri süren Tümen, "Ahlakımızı kaybediyoruz. O nedenle yeniden birlik olma ve kenetlenme dönemi. Buna her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" dedi.

Türkiye' sıkıntının her geçen gün büyüdüğünü öne süren Aydın  Tümen, "Toplum olarak bunu hissediyorsunuz. Bir tehlikenin fakındasınız. İnsanlar, ülkenin bir beka sorunu olduğunu defaatle söylemeye başladı. İçte baskılayarak, medyayı susturarak, insanları bazı bilgi alma hürriyetinden yoksun bırakarak bunları bertaraf etmeniz, gözden kaçırmanız belli bir zaman alır. Ondan sonra bunlar bir şekilde insanların karşısına çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Türkiye'de bugün 3 milyon Suriyeli bulunduğunu ifade eden Tümen, "Bundan memnun musunuz? Ellerini kollarını sallayarak, Avrupa'da, ABD'de veya dünyanın başka bir yerinde, insanlar ülke içine alınarak, 'istediğin yere git' denir mi? Bir kontrol mekanizması olur. Bu insanlar belli bir yerde kontrol altında tutulur, belli bir dönem onlara eğitim verir, yemek verirsiniz. Belli bir noktadan sonra da kendi ülkelerine gönderirsiniz. Yapılması gereken bu" diye konuştu.

Daha önce DSP'nin başında olduğu koalisyon hükümetine, kumpasla, oyunlarla, önce ekonomik krize, arkasından siyasi krize dönüştürerek bir operasyon yapıldığını ileri süren Tümen, "Böylece bunların önü açıldı. Bizim bir duruşumuz vardı. Biz Irak'a müdahil olunmasın istiyorduk. Irak'ın toprak bütünlüğü bozulduğu takdirde, bizim beka sorunumuz başlardı, bizim güvenliğimizle ilgili sıkıntı başlardı. Öyle de oldu. Yıllarca Kuzey Irak'ta örgütlenen terör örgütü, her geçen gün canlarımıza kıydı. 2002'de katil başını biz bu ülkeye getirdikten sonra terörü bitirdik, ekonomiyi de düzlüğe çıkardık. Bunlara, 'alın süreci götürün' dedik. Bunlar tam aksini yaparak kol kola girdiler, ittifak yaptılar. Yeni yeni terör grupları çıkardılar. Bizim karşımızda sadece PKK vardı, şimdi bir sürü isimli terör örgütü var. Biri soldan, biri sağdan, biri içerden, her taraftan toplum rahatsız edilir hale geldi. O nedenle mutlaka ve mutlaka önümüzdeki seçim yani 3 Kasım 2019 bizim için rövanş. Bir takım kumpaslar sonucu, o parlamentonun bertaraf edildikten sonraki süreçte, 3 Kasım'da teslim ettiğimiz yönetimi, 3 Kasım 2019'da tekrar geri alacağız." şeklinde konuştu.

"KOALİSYON UZLAŞMAYI GETİRDİ"

Koalisyonların ülkeye uzlaşmayı getirdiğini vurgulayan Tümen, "İnsanlar belli ortak noktaları bulup, o noktalar üzerinde anlaşarak ülkeyi yönetmeye çalıştı. Toplum huzur içindeydi. Sokakta insanlar rahatlıkla dolaşabiliyordu. Ama bugün gelinen noktaya baktığınızda, cephe üstüne cephe, kutup üstüne kutup. Toplumu daha ne kadar gereceksiniz" dedi.

Son Güncelleme: 23.05.2017 00:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.