banner24
banner25

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kuveyt'e Gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar'daki temasları sonrası Kuveyt'e gidecek.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kuveyt'e Gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar'daki temasları sonrası Kuveyt'e gidecek.

15 Haziran 2017 Perşembe 02:16
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kuveyt'e Gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar'daki temasları sonrası Kuveyt'e gidecek. Çavuşoğlu daha sonra Suudi Arabistan’a geçerek Kral Selman bin Abdulaziz ile bir araya gelecek.

Bazı Körfez Ülkeleri ile Katar arasında yaşanan krizin, barış ve diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini ifade eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar'ın başkenti Doha'yı ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Doha’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile biraraya geldi. İki bakan daha sonra, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim Al Sani ve Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed bin Casim ile görüştü.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU SUUDİ ARABİSTAN KRALI İLE GÖRÜŞECEK

Katar'da yaptığı temaslarla alakalı açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doha'da yaptığı görüşmeler sonrası Kuveyt'e geçerek temaslarda bulunacağını belirtti. Bakan Çavuşoğlu, Cuma günü de Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in davetlisi olarak Mekke'ye geçeceğini ve kendisiyle biraraya geleceğini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu yaşanan süreçte kriz ile ilgili düşünceleri ve buradaki durum hakkında görüş alış verişinde bulunduk. Ayrıca Türkiye olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve bizler bu sorunun çözülmesi için neler yapıyoruz, kimlerle görüştük, hangi konular gündeme geldi ve bundan sonra hangi adımları atabiliriz, bunları değerlendirme fırsatı bulduk. Katar'a karşı alınan bazı tedbirler var. Onlarda bu tedbirlerin gerekçelerini ve ne olduğunu öğrenmek istiyor, bir şeyi düzeltmek için." dedi.

Katar'la yaşanan konuda Kuveyt'in arabuluculuk yaptığını ifade eden Çavuşoğlu, "Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'ın temasları var. Bundan sonraki süreçte kendisi de çabalarını sürdürecek. Buradan Kuveyt'e geçeceğiz, görüşmelerimiz olacak. Kuveyt Emiri ile aynı şekilde görüşeceğiz. Fikir alışverişinde bulunacağız. Biz ne yapabiliriz, nasıl katkı sağlayabiliriz? Hiç arzu etmediğimiz bir durum yaşıyoruz şu Ramazan ayında." diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Cuma günü Kral Salman'ın daveti üzerine Mekke'ye giderek kendisiyle görüşeceklerini vurguladı.

Son Güncelleme: 15.06.2017 02:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.