banner24
banner25

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yerli Otomobili TOBB Camiasından Çıkartalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil üretimi konusuna değinerek, "Gelin, şu yerli yüzde 100 üretimi olan otomobilimizi TOBB camiası içerisinden çıkartalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yerli Otomobili TOBB Camiasından Çıkartalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil üretimi konusuna değinerek, "Gelin, şu yerli yüzde 100 üretimi olan otomobilimizi TOBB camiası içerisinden çıkartalım" dedi.

24 Mayıs 2017 Çarşamba 16:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yerli Otomobili TOBB Camiasından Çıkartalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil üretimi konusuna değinerek, "Gelin, şu yüzde 100 yerli üretimi olan otomobilimizi TOBB camiası içerisinden çıkartalım" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Cizre ve Yüksekova'nın il yapılacağını açıkladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 73. Olağan Genel Kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 100 yerli otomobil üretilmesi konusuna değindi. Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her yerde yüksek faizden şikayet var mı, var. Bunu dillendiren bir başbakan, bir Cumhurbaşkanı olarak hep gündemimde tuttum, hala da gündemimde. Gündemimde olmaya da devam edecek. Çünkü faizi, hep söylüyorum, çok açık net söylüyorum, yüksek faizi ben bir sömürü aracı olarak görüyorum. Burada kar amaçlı bir faiz mantığı yok, sömürü aracı olarak bir faiz mantığı var." dedi.

Erdoğan, "O karınca yazısıyla sözleşmeler var ya. Tabii o krediye mahkum olan girişimci ne yapıyor, geliyor altına imzayı atıyor. İçinde ne var ne yok, bundan haberi var mı, yok. Geri çağırma olduğu zaman, eli mahkum, elinde ne var ne yok, onu da vermek durumunda kalıyor. Bu anlayış tabii ki adil bir anlayış değil. Ama bunun da çözülmesi şart. Allah'ın izniyle bunu da çözeceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "7 Şubat'ta TOBB'da yaptığımız davete (istihdam çağrısı) iş dünyamız sağolsun, gayet başarılı, net bir cevap verdi ve rakam, 1 milyon 170 bine ulaştı. Demek ki benim milletim, benim girişimcim, istediği zaman bunu yapabiliyor. Bundan sonraki süreçte de bunu yapabileceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

YERLİ OTOMOBİL ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyorum ki; gelin şu yüzde 100 yerli üretim olan otomobilimizi TOBB camiası içerisinden çıkartalım. TOBB yüzde 100 yerli otomobili 'Made in Turkey' olarak çıkarsın. Biz bu konuda yanınızdayız. Montajcılık bu millete yakışmıyor. Artık bu millet üretebilecek beyine de ürüne de sahip." şeklinde konuştu.

İKİ İLÇE ŞEHİR OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cizre şehir olacak dedik ya. Yani Şırnak, Cizre'ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek. Çünkü şehircilik benim işim. Niye? Belediyecilikten geldim. Neresi şehir olur, neresi olmaz onu iyi bilirim." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.