banner24
banner25

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Burada Farklı Bir Oyun Oynanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de görev yapan büyükelçiler ile iftar yemeğinde biraraya geldi. Gündemde olan Katar konusuna değinen Erdoğan, "Burada farklı bir oyun oynanıyor. Ama bu oyunun arkasında kimler var, şu an da onu henüz tespit edebilmiş değiliz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Burada Farklı Bir Oyun Oynanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de görev yapan büyükelçiler ile iftar yemeğinde biraraya geldi. Gündemde olan Katar konusuna değinen Erdoğan, "Burada farklı bir oyun oynanıyor. Ama bu oyunun arkasında kimler var, şu an da onu henüz tespit edebilmiş değiliz." dedi.

07 Haziran 2017 Çarşamba 03:07
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Burada Farklı Bir Oyun Oynanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de görev yapan büyükelçiler ile iftar yemeğinde biraraya geldi. Gündemde olan Katar konusuna değinen Erdoğan, "Burada farklı bir oyun oynanıyor. Ama bu oyunun arkasında kimler var, şu an da onu henüz tespit edebilmiş değiliz." dedi. Erdoğan, "Katar'a karşı başlatılan yaptırımları doğru bulmadığımızı ifade etmek istiyorum. Dayanışma ve işbirliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımızın bulunduğu bir dönemde yaşanan bu hadise, bölgemizdeki hiç bir ülkenin faydasına değildir. Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinin kendi aralarındaki meseleleri karşılıklı diyalog yolu ile çözmesi en doğru yoldur" diye konuştu.

"KATAR'A KARŞI YAPTIRIMLARI DOĞRU BULMUYORUZ"

Bölgemizdeki sorunların henüz çözüme kavuşmamış iken, yeni sıkıntılar ile karşı karşıya kalındığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlardan biride Katar meselesi. Katar'a karşı başlatılan yaptırımları doğru bulmadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu çerçevede Katar'ın ortaya koyduğu soğukkanlı ve yapıcı tutumu takdir ile karşılıyoruz. Terör örgütlerine karşı etkin bir mücadele verdiğini yakinen bildiğimiz Katar'ın bu şekilde izole edilmeye çalışılması hiç bir sorunun çözümüne katkı sağlamayacaktır. Türkiye olarak 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere, en zor zamanlarımızda daima güçlü desteklerini hissettiğimiz tüm dostlarımız gibi, Katar ile de ilişkilerimizi geliştirerek sürdüreceğiz. Diğer ülkelerin Katar ile olan sorunlarının çözümü konusunda da üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız. Bu çerçevede dünden itibaren çeşitli temaslarda bulunmaya başladık." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Körfez de yaşanan bu krizin bir an önce çözüme kavuşturulması için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Bu konuda en kısa sürede Katar'a yönelik tüm yaptırımların kaldırılacağını ümit ediyorum. Çünkü Katar'ın bir terör zanlısı olarak tavsif edilmesini çok ağır bir itham olarak görüyorum. Çünkü yıllardır kendilerini yakından iyi tanıdım, biliyorum. Yoksa böyle bir durum sözkonusu olsa karşılarına çıkacak ilk devlet başkanı ben olurdum, ilk Başbakan ben olurdum. Ama böyle birşeyi görmedim. Ve burada farklı bir oyun oynanıyor. Ama bu oyunun arkasında kimler var, şu an da onu henüz tespit edebilmiş değiliz."

Bölge ülkelerinin, güçleri ve enerjilerini kendi iç mücadeleleri yerine, sorunun asıl kaynaklarına yöneltmesi gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin daha da karışması, gerilimin yükselmesi için fırsat kollayanların umutlarının hep birlikte boşa çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda büyükelçilerden, ülkelerine ve halklarına Türk halkının en kalbi selamlarını iletmelerini rica etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.