banner24
banner25

CHP'li Sertel, Anadolu ve Fen Liseleri'nin Kontenjanlarını Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, TEOG tercihlerinin yarın (14 Temmuz Cuma günü) başlayacağını hatırlattı.

CHP'li Sertel, Anadolu ve Fen Liseleri'nin Kontenjanlarını Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, TEOG tercihlerinin yarın (14 Temmuz Cuma günü) başlayacağını hatırlattı.

13 Temmuz 2017 Perşembe 16:34
CHP'li Sertel, Anadolu ve Fen Liseleri'nin Kontenjanlarını Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, TEOG tercihlerinin yarın (14 Temmuz Cuma günü) başlayacağını hatırlattı. Bu yıl 17 bin kişinin birinci olduğu TEOG sınavının çeşitli sorunları beraberinde getirdiğini ileri süren Sertel, çok sayıda birinci çıkması ile birlikte çalışan, emek veren öğrenciler ile orta ve düşük bilgi seviyesindeki öğrencilerin puanlarının birbirinin üzerine yığıldığını kaydetti. Fen Lisesi kontenjan ve Anadolu liseleri kontenjanlarının azaltıldığını, İmam Hatip Liseleri'nin sayı ve kontenjanlarının arttırıldığını ileri süren Sertel, bundaki asıl amacın açıkta kalma endişesi yaşayan öğrencilerin İmam Hatip'lere yönlendirilmesi olduğunun iddia edildiğini kaydetti.

Kontenjanların azaltılması ile ilgili öğrenci velilerinden çok sayıda şikayet alan Atila Sertel, Anadolu ve Fen Liseleri için kontenjanların azaltıldığı ancak İmam Hatip Liseleri için ise kontenjanların arttırıldığı yönündeki iddiaları Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemi ile ilgili TBMM'ye yazılı soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından Anadolu ve Fen Liseleri'nin kontenjanlarının düşürüldüğüne dair iddialar var. Bunun yanı sıra İmam Hatip'lerin sayı ve kontenjanlarının arttırıldığı belirtiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise bu iddialar karşısında sessizliğini koruyor. Tercihler 14 Temmuz günü başlayacak. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan herhangi bir açıklama yok. Kontenjanların azaltılmasındaki amaç öğrencileri İmam Hatip Liseleri'ne yönlendirmekmidir?" diye konuştu.

Fen ve Anadolu Liseleri kontenjanlarının azaltılması ile ilgili İzmir'deki okullardan örnek veren Sertel, "İzmir'in Konak ilçesinde bulunan İzmir Kız Lisesi, İngilizce bölümü geçen yıl 170 öğrenci alır iken, bu yıl 68, Almanca bölümü geçen yıl 68 öğrenci alır iken, bu yıl 34 öğrenci alacak. Bu iki okulun kontenjanlarından toplamda 136 azalma var. Bornova Anadolu Lisesi İngilizce, Almanca ve Fransızca bölümlerinde de toplamda 18 kontenjan azalması var. MEB, gecikmeden kontenjanların artırımına gitmeli yada bunun nedenlerini öğrenci ve velilere açıklamalıdır." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.