banner24
banner25

CHP'li Balbay: Kuş Cenneti Projesi'ni Bilmek İstiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, İzmir Kuş Cenneti'nin peşini bırakmıyor.

CHP'li Balbay: Kuş Cenneti Projesi'ni Bilmek İstiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, İzmir Kuş Cenneti'nin peşini bırakmıyor.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 15:14
CHP'li Balbay: Kuş Cenneti Projesi'ni Bilmek İstiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, İzmir Kuş Cenneti'nin peşini bırakmıyor. İzmir Kuş Cenneti'yle ilgili, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından, İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği arasındaki protokol feshi kararının peşini bırakmıyor. İzmir Kuş Cenneti Çiğli ilçesi Çamaltı Tuzlası'nda bulunuyor. Bakanlığın açıklamasının tıpkı ilk açıklamaları gibi olduğunu aktaran Balbay, "Bu açıklama da ilk açıklama gibi içi boş" diye konuştu.

İZMİR KUŞ CENNETİ'NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

İzmir Kuş Cenneti ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, bütün Akdeniz havzasında flamingoların konakladığı üç yer olduğunu, bunlardan birinin de Türkiye'de bulunduğunu söyledi. Buraya gerçek anlamda yapılacak yanlış bir müdahalenin, kuşları ürkütebileceğini ifade eden Balbay, "Buraya yapılacak yanlış bir müdahale, bölgeyi cehenneme çevirebilir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın açıklamasını dikkatle okudum. İçinde etkili, aktif, daha güzel, daha iyi gibi sözcüklerden başka somut bir şey yok. O nedenle bakanlığı daha gerçekçi açıklama yapmaya davet ediyorum. Bakanlık, Kuş Cenneti'ne hangi kaynak ile hangi projeleri uygulayacak bilmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz hafta sonu dört saatini İzmir Kuş Cenneti'ne ayıran Balbay, burada yaptığı gözlemleri şöyle paylaştı: "İzmir Kuş Cenneti sahasında araçla gidilebilecek alanda yarım tur attığınız zaman, 20 kilometre mesafe katetmeniz gerekiyor. Yılkı atları, sulak çayırda otlarken, tepelerinden ördekler geçiyor. 300'den fazla kuş türü, senenin değişik mevsimlerinde burayı mesken tutuyor. Sembol haline gelen flamingolar, dans eder gibi uçarak sığ sulara konark iken, pelikanlar, 'bizde varız' diyor.

Başta İzmirliler olmak üzere, herkesi bu İzmir Kuş Cenneti'ne sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu tür yerleri görmeden, nefes almadan hissedemezsiniz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.