banner24
banner25

Bekle'den Kentsel Dönüşüm Eleştirisi: Projeler Reklam Panolarında Kaldı

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, İzmir'in ve Roman vatandaşların kanayan yarası haline gelen kentsel dönüşüm konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bekle'den Kentsel Dönüşüm Eleştirisi: Projeler Reklam Panolarında Kaldı

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, İzmir'in ve Roman vatandaşların kanayan yarası haline gelen kentsel dönüşüm konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

16 Eylül 2020 Çarşamba 10:32
Bekle'den Kentsel Dönüşüm Eleştirisi: Projeler Reklam Panolarında Kaldı

Milletvekili Bekle, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dönüşüm projelerinde sorumluluklarını yerine getiremediğini belirterek, "Ne yazık ki kentsel dönüşüm İzmir'de sadece reklam panolarında kalmıştır" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Konak ilçesi Ege Mahallesi'nde toplam 7 hektarlık alanda hayata geçirilmesi planlanan ancak yıllardır ilk kazmanın dahi vurulamadığı kentsel dönüşüm projesinin akıbetini sordu.

AK Parti'li Bekle, İzmir'deki kentsel dönüşüm projelerine ilişkin yaptığı değerlendirmede geçtiğimiz yıllarda gündeme getirilen öneriyi bir kez daha hatırlatarak, "Geçtiğimiz dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'ın ve diğer meclis üyelerinin bu konuda önemli çalışmaları olmuştur. O dönemde Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda yeterli bütçesi olduğunu ancak, buna karşın bu işi başaracak iradesi olmadığını, gerek meclis toplantılarında, gerekse kamuoyunda defalarca dile getirmiştir. Kendisinin de geçmişte defalarca dile getirdiği üzere, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu inadından vazgeçerek, başarısızlığını acilen kabul etmesi gerekmektedir. Hükümetimiz ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bu yetkiyi vereli 11 yıl geçmiştir. Geçmişte tıpkı Ankara ili Altındağ ilçesinde hayata geçirilen ve İstanbul ili Esenler ilçesinde devam eden örnek projelerde olduğu gibi, güzel İzmir'imizin sağlıksız yapılardan ve gecekondu kenti görünümünden kurtarılmasını bekliyoruz. Bugün baktığımızda, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sadece Ege Mahallesi değil, kentin tümünde yaşanan bu drama seyirci kaldığını, Türkiye'nin en büyük üçüncü ilinde ne yazık ki bu kanayan yaraya çare bulamadığını görüyoruz. Geçmiş dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yönetenler bu projeleri yapamamıştır. Aynı şekilde göreve geldiğinden bu yana 500 gün geçmesine karşın Tunç Soyer de bu işin altından kalkamamıştır. Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Gaziemir, Konak'ta kentsel dönüşüm projelerine yıllardır başlanamamıştır. Geçmişte, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde görevli olduğu süreçte bu işi planlayan, projeleri hazırlayan ekipte olan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun dahi Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm alanı olan kendi ilçesinde başarıya ulaşamadığını görmekteyiz. Ne İzmir Büyükşehir Belediyesi, ne de ilçe belediyeleri, CHP'li yöneticiler kentsel dönüşümü başaracak irade ve tecrübeye sahip değillerdir. Türkiye'de AK Parti'li yerel idareciler tarafından yönetilen il ve ilçelerde bu projelerin nasıl başarıyla tamamlandığı ortadadır. İzmir yıllardır söz verilen ancak yerine getirilmeyen, sadece kağıt üstünde kalan ve reklamdan öteye geçemeyen projelere mahkum değildir. Ne yazık ki kentsel dönüşüm İzmir'de sadece reklam panolarında kalmıştır" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelindeki 7 ayrı alanda yapılması hedeflenen kentsel dönüşüm projeleri için 2009 yılında yetkiyi ve tüm izinleri almasına karşın bir arpa boyu yol kaydedemediğini hatırlatan Bekle, "Her seferinde izin bahanesine sığınan İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi görüldüğü üzere dönüşümde yetkiyi aldıktan bu yana neredeyse 11 yıl geçmesine karşın ne Ege Mahallesi'nde ne de kentin diğer alanlarındaki projelerde üzerine düşen görevi yerine getirememiş, vatandaşlarımızı çürük ve sağlıksız yapılarda yaşamaya mahkum etmiştir. Ne yazık ki bugün başta Ege Mahallesi olmak üzere, Karabağlar, Gaziemir, Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Konak gibi ilçelerde yaşayan hemşerilerimizin haklarını savunması gereken CHP'li yönetim ve siyasi kadrolar halkımızı kaderine terk etmiş bulunmaktadır. Özellikle birinci derecede deprem kuşağı üzerinde yer alan İzmir'de risk böylesine büyük iken ve kentin yüzde 60'ını da çürük yapıların teşkil etmesine karşın bırakın kentsel dönüşümü daha imar planlarını dahi yapamayan yerel idare bu ağır ve ciddi sorumluluğun altından nasıl kalkacak merak ediyoruz. Bugüne kadar deyim yerindeyse kentsel dönüşümde çivi dahi çakamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, verilen onca söz ve vaade karşın yıllardır bu alanda yerinde saymaktadır. Ne Büyükşehir Belediyesi'nin ne de İzmir'deki CHP'li belediye yönetimlerinin bundan sonra da kayda değer bir çalışma yapamayacağı aşikardır. Yerel yöneticilerin bu beceriksizliği yüzünden bugün ne yazık ki binlerce Roman vatandaşımız Ege Mahallesi'ndeki evlerinde deprem korkusu ile yaşamaktadır. Konak ilçesindeki Roman vatandaşlarımız adeta bir hayat dramı ile karşı karşıyadır. Bugün yaşadıkları bilinmezlik nedeniyle evlerinde boya badana gibi basit tadilat işleri bile yapmayan bu vatandaşlarımız, olası bir afet durumu ile karşı karşıya geldiği takdirde yaşanacak kayıpların hesabını kim verecektir? Kentsel dönüşüm için daha ihale yapmayı beceremeyen CHP'li yönetim anlayışı yüzünden İzmir yerinde saymakta, kentin en gözde alanları göz göre göre çürüyüp gitmektedir. İzmirliler ve Roman vatandaşlarımız bugün çok daha iyi bir hayatı hak etmektedirler" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.