banner24
banner25

Başkan Sürekli’den Çiğli mesaisi

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Altından kalkamayacağımız yük, aşamayacağımız sorun yok!”

Başkan Sürekli’den Çiğli mesaisi

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Altından kalkamayacağımız yük, aşamayacağımız sorun yok!”

09 Aralık 2021 Perşembe 12:13
Başkan Sürekli’den Çiğli mesaisi
Esnafla kuru fasulye pilav yedi, STK’ları dinledi


AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Çiğli esnafıyla güne başladı ve ilçenin Sivil Toplum Temsilcileri ve kanaat önderleriyle buluştu. Öğle yemeğinde esnafla birlikte kuru fasulye pilav yiyerek sohbet eden Başkan Sürekli; “Esnaf ve sanatkârımızın görüş ve talepleri bizim için kıymetli. Toplumsal ve ekonomik hayatın tam ortasındalar. Çalışan, üreten kesime yönelik önemli adımlar atılıyor. Sağlık çalışanları için olduğu gibi… Devamı da gelecek. Pandemi, tüm dünyayı sarstı. Ülkemizde de baş gösteren ekonomik dalgalanmaları fırsata çevirmek, istismar etmek isteyenlere prim vermeyiz. Bu hafta asgari ücret görüşmeleri var. Cumhurbaşkanımız üzerinde hassasiyetle duruyor. Türkiye güçlü bir ülke. Altından kalkamayacağımız yük, aşamayacağımız bir engel yok.” diye konuştu.

Çiğli’deki dernek başkanlarının görüş ve önerilerini de alan Sürekli, ayrıca şunları söyledi; “Çiğli’nin kronik sorunları var. Her şeyden önce, Harmandalı’ndaki çöp dağlarının Çiğli’nin kaderini yazmasına izin vermeyeceğiz. Muhataplarından ses seda yok ama; biz bu meseleyi unutturmayacağız. İlçe, bir mezarlık istiyor ki haklılar. Dile getirilen Çiğli’nin mezarlık ihtiyacı konusunda, Milli Emlak’tan arazi tahsisi hususunda, diğer birkaç ilçemizde olduğu gibi gerekli desteği veririz. Çiğli için de ne gerekiyorsa yaparız.”

Tek çözüm adresi AK Parti…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; esnafın taleplerini dinledikten sonra kanaat önderleriyle bir toplantı yaptı. Çiğli’nin önde gelen STK temsilcilerinin katıldığı toplantının gündeminde ekonomik gelişmeler ve ilçenin yerel sorunları vardı. Temsilciler; vatandaşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güvendiğini, pandemiyle birlikte baş gösteren sorunları çözecek tek adresin Erdoğan ve AK Parti Hükümeti olduğunu belirtirken, Başkan Sürekli; “AK Parti; milletin partisi olduğunu ve Büyük Türkiye hedefindeki kararlılığı 19 yıl boyunca kanıtlayacak çok şey yaptı. Bugün de vatandaşın umudu bizde. Çünkü, biz laf değil iş üretiyoruz. Sözlerimizi birileri gibi raflara kaldırmıyor, bir bir tutuyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik iyileştirmeler malumunuz. Kamu işçileri ve memurlarımızı enflasyona ezdirmeye hiç niyetimiz yok! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın da bu hafta yapılacak asgari ücret görüşmelerinden tüm tarafları mutlu edecek bir karara imza atarak çıkacağına inanıyoruz. Dar gelirli vatandaşımızın ihtiyaçları ilk gündem maddemiz. Milletimizin bize duyduğu güveni yine boşa çıkarmayacağız.” diye konuştu.

Çiğli için de ne gerekiyorsa varız!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; sivil toplum temsilcilerinin başta mezarlık olmak üzere yerel sorunlarını da dinleyerek, bir kez daha Harmandalı’ndaki çöp ve toprak kaymalarına dikkat çekti. Sürekli, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Çiğli çeyrek asırdır patlamaya hazır bir bombayı koynunda taşıyor. Harmandalı Çöplüğü, Çiğli’nin kaderini yazamayacak. Vurdumduymazlıklarına karşı bir bayrak açtık ve o bayrağı bırakmayacağız. Buradaki halkın isyanı var, korkusu var, bilimsel raporlar var. Kendileri de üniversitelerimiz de bu alana ilişkin araştırmalar yaptı. Tüm bunları yok sayıyor, görmezden geliyorlar. Çözüm çağrımızı tekrar etmekten vazgeçmeyeceğiz. Bir felaket olduktan sonra kıymeti yok, dedik. Ama kimseden ses seda yok. Bu, öyle pervasızca üstü örtülecek bir mesele değil. Hayati bir mesele!”

STK temsilcilerinin Çiğli’nin mezarlık ihtiyacını dile getirmesi üzerine konuşan Başkan Sürekli; “Bu söylendiği gibi önemli bir konu, önemli bir ihtiyaç. Çiğli’nin mezarlık ihtiyacı konusunda, Milli Emlak’tan arazi tahsisi hususunda, diğer birkaç ilçemizde olduğu gibi gerekli desteği veririz. Haklısınız. Çiğli’nin bir mezarlığı olmalı. Yine bizim işimiz değil demeden, üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.