banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Kongresi'nde Konuştu

AK Parti'nin 3. Olağanüstü Kogresi'nde son kez Genel Başkan olarak konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti kongresinin bayram olduğunu belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Kongresi'nde Konuştu

AK Parti'nin 3. Olağanüstü Kogresi'nde son kez Genel Başkan olarak konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti kongresinin bayram olduğunu belirtti.

21 Mayıs 2017 Pazar 14:11
Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Kongresi'nde Konuştu

AK Parti'nin 3. Olağanüstü Kogresi'nde son kez Genel Başkan olarak konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti kongresinin bayram olduğunu belirtti. Ancak bu kez ayrı bir bayram, ayrı bir şölen yaşadıklarını aktaran Yıldırım, "Bugün yalnızca bir kongre yapmıyoruz aynı zamanda değişimin lideri ile milletin partisini bir kez daha biraraya getiriyoruz" diye konuştu.

MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

Muhalefeti de eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, "Daha şimdiden Cumhurbaşkanı adayı arama derdine düşmüşler. Yine tutturmuşlar, 'çatı aday, kapı aday'. Siz önce temelinizi sağlamlaştırın, temeli olmayanın çatısı da, kapısı da olmaz. Bu aziz millet, kararına saygı göstermeyenlere gönül kapısını da, çatısınıda, bacasını da kapatır" dedi.

Bugünün günlerden vuslat olduğunu ifade eden Yıldırım, beklenen, özlenen anın geldiğini söyledi. Yıldırım, "Hoşgeldin sayın Cumhurbaşkanım. 998 gün boyunca bizi manevi olarak yalnız bırakmadınız. Desteğiniz için şükranlarımızı sunuyoruz. Ne mutlu ki Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarıyız.

"AK PARTİ'DE KONGRE DEMEK DAHA DA GÜÇLENMEK DEMEKTİR"

AK Parti'de kongre demek, daha güçlenmek demektir. Bu millete, bu ülkeye hizmet demektir. Birlik-beraberliğimizin artarak devamı demektir. Mübarek üç aylar içindeyiz. Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin Mevlaya yöneldiği Ramazan ayı yaklaştı. Ramazan'ın, ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

AK Parti'nin 2001 yılında başlayan kutlu yürüyüşü, zorluklar ile dolu oldu. Dünya, emsali görülmemiş bir azim, kararlılık hikâyesini AK Parti'de gördü. Partimizde makam, mevki derdi olmaz. Partimiz, milletin derdine derman olur. AK Parti herhangi bir siyasi parti değil, milletin partisidir.

"MİLLET OLARAK ZOR BİR YIL GEÇİRDİK"

Millet olarak zor bir yıl geçirdik. Ülkemiz kurtuluş savaşı günlerinden bu yana ilk kez bu kadar hainin bir araya geldiği, oyunlar kurduğu bir dönem yaşadı. Fakat hiç endişeniz olmasın. O oyunları, sizlerle birlikte bozduk. 65.'ci hükümetin henüz ikinci ayı dolmamış iken, 15 Temmuz gibi karanlık bir geceyi, bir işgal girişimini yaşadık. Asker kılığına girmiş, gözü dönmüş teröristler, milletimizin ülke savunması için ödediği vergilerle alınan tanklar, helikopter ve uçaklarla milletin üzerine bomba yağdırdılar. Egemenliği milletten almak için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombaladılar. Cumhurbaşkanımızın millete yaptığı, 'ülkenize, demokrasinize sahip çıkın' çağrısı ile birlikte milyonlar oldunuz. Bir gece içinde bir demokrasi destanı yazdınız. Kahraman Türk milleti yedi düvele bir kez daha kendini gösterdi. Kim olduğunu gösterdi. Tankların altına yatan, kurşunlara göğsünü siper eden milletin elinden ay yıldızlı bayrak düşmedi. Ezanlar, salalar dinmedi.

Milletimize, bayrağımıza, devletimize sahip çıkar iken şehit olan bütün kardeşlerimizi, bir kez daha rahmetle, şükranla anıyorum. Gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Vatan sizlere minnettardır." şeklinde konuştu.

Mağdur olduğunu öne sürenlerin itirazlarını en titiz şekilde değerlendirecek yasal düzenlemeler yaptık. İtirazları inceleme komisyonları, bütün başvuruları titizlikle değerlendirecektir. Bu komisyon, itiraz sahiplerine yargı yolunu da açmış olacak."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.