banner24
banner25

AK Partili Necip Kalkan Üretim Reform Paketini anlattı

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, TBMM'de görüşülmesi yapılarak kabul edilen, üretim reform paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Partili Necip Kalkan Üretim Reform Paketini anlattı

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, TBMM'de görüşülmesi yapılarak kabul edilen, üretim reform paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

03 Haziran 2017 Cumartesi 11:41
AK Partili Necip Kalkan Üretim Reform Paketini anlattı

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, TBMM'de görüşülmesi yapılarak kabul edilen, üretim reform paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Paketle öncelikle sanayicinin mali yüklerini azaltmayı hedeflediklerini dile getiren Kalkan, "Bu paketle sanayicilerin iş yapması kolaylaşacaktır" diye konuştu.

Yatırım ve iş ortamının bu paket ile iyileşeceğini ifade eden Kalkan, "İş yapmak kolaylaştırılıyor, bürokrasi azaltılıyor. Bu paketle, girişimcinin, yatırımcının, sanayicinin önü tamamen açılıyor. Sanayinin üzerinde bazı gereksiz mali yükler, bir çok pay ve kesintileri var, artık bunlar kalkıyor" dedi.

SANAYİCİYE SUNULAN HİZMETLERİN KALİTESİ ARTACAK

Paket ile sanayiciye sunulan hizmetlerin kalitesinin artacağını aktaran Necip Kalkan, "Sanayilerdeki mevzuat sadeleştiriliyor, böylece yatırımcılar daha hızlı hareket edebilecek. Devletin hızlı hareket etmesi ve tasarrufa destek olmak için Elektronik Belge Yönetim Sistemi hayata geçecek. Paketle birlikte planlı sanayi alanlarında yeralan binalar için Emlak Vergisi de tamamen kaldırılacak" şeklinde konuştu.

YAZILIM SEKTÖRÜNÜN SANAYİ SEKTÖRÜNE DAHİL EDİLMESİ ÖNEMLİ BİR ADIM

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, yazılım sektörünün, sanayi sektörü içine dahil edilmesi kararının da çok önemli bir adım olduğunu kaydetti.

ZEYTİNLİK SAHALARI KORUMA KURULU

Zeytinlik alanlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kalkan, zeytinlik alanları bulunan her ilde, valinin başkanlığında, bakanlıklar ile ticaret, sanayi odaları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yer alacağı bir kurul oluşturulacağını vurgulayarak, "Zeytinlik sahaları koruma kurulu, yatırım taleplerine ilişkin görüş bildirecek. Kurul, zeytinlik sahalarının geliştirilmesi, korunması ve verimli kullanılmasına yönelik inceleme de yapacak. Tasarı maddelerine göre, zeytin ağaçlarının sökülmesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın fenni gerekçeye dayalı iznine tabi olacak. İzinsiz ağaç kesen veya sökenlere, ağaç başına 4 bin lira idari para cezası verilecek" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.