banner24
banner25

17.Direklerarası Seyirci Ödüllerinde halk jürisi tarafından Selçuk'un köy ve mahallelerinde yaşayan çocukları tiyatro ile tanıştırması sebebiyle Erol Namdar'ın Genel Sanat Yönetmenliğinde Selçuk Belediye Tiyatrosuna 'Fark Yaratanlar' ödülü verilmişti. Ödül töreninden sonra dikkatli bir şekilde takip etmeye başladığım bu ekip yine mükemmel bir projeye imza atmakta.

Önceki yıllarda 6 günde 6 oyun projesini Selçuk halkının beğenisine sunan ekip, bu sene eski projelerini geliştirip '10 günde 10 oyun' projesini hayata geçirdi. 46 kişilik oyuncu kadrosuyla 10 gün içerisinde 10 farklı oyun sergileyeceklerdir. Beş yetişkin oyunu ve beş çocuk-genç oyununu Selçuk halkının beğenisine sunacaklardır. Güngör Dilmen'in Midas'ın Altınları isimli oyunla başlayan tiyatro gösterimlerinde Moliere'in Kadınlar Mektebi, Hasan Öztürk'ün Öksüz Kız, Turgut Özakman'ın Töre ve Muzaffer İzgü'nün Duvar isimli oyunları da sergilenecektir. 10 temmuz Pazartesi günü Erol Namdar'ın Kazım isimli oyunu ile gösterimler son bulacaktır.

Bu oyunlar içinden Moliere'in 17. yüzyılda kaleme aldığı Kadınlar Mektebi oyununu izleme fırsatım oldu. Bu oyun Moliere'in yazdığı ilk komedyalardandır. Kadın-erkek ilişkilerinin irdelendiği oyunda, eş seçimi, evlilik ve aşk konularının farklı bir açıdan işlendiği pasajlar bulunmaktadır. Sonundaysa yazarın mutlak adaletini görebileceğiniz mükemmel bir finalle noktalanmaktadır. 

Oyunu izlemeye gelenler güzel bir süprizi de yaşadılar. Aslen Selçuk'lu olan 30 yıllık tiyatro sanatçısı Tevfik İnceoğlu'da bu oyunda konuk oyuncu olarak yer aldı. Tatil için bulunduğu ata topraklarında ilk defa sahne alacağı için duyduğu mutluluğu ifade ederken gözlerinin içinin parlamasını tüm seyirciler olarak gördük. Havanın güzel oluşu sebebiyle açık hava tiyatrosunda sahnelenen bu oyun oyuncular için ayrı bir deneyime sahne oldu. İlk defa açık hava sahnesinde oyun sergileyecek olan ekip, aynı zamanda ilk kez kostümlü dönem oyununu da sergilemiş oluyordu. 

Maalesef amatör tiyatro seyircisinin olduğu her oyunda olduğu gibi seyircilerden kaynaklı ufak tefek aksilikler bu oyunda da yaşandı. Ancak oyuncular bunu büyük bir ustalıkla karşılayıp tiyatroya gelen tüm izleyicilere güzel bir gece yaşattılar. Organizasyonu Selçuk Belediye Başkanı Yrd. Doç. Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da yakından takip etti. Oyun sonunda yaptığı kısa konuşmasında bundan sonra tiyatroya vereceği destekten bahsederken ilham aldığı en büyük kaynağın gençler olduğunun altını çizdi. Uzakta olan güzel işlere bakıp onları övmek yerine, yakında bulunan bu güzelliklerin görülmesinin önemini vurduladı. Tevfik İnceoğlu'na nazik daveti geri çevirmeyip oyunda yer aldığı için çiçek sunulmasının ardından gece alkışlarla son buldu. 

Erol Namdar'ın yönetmenliğinde güzel işlere imza atmakta olan Selçuk Belediye Tiyatrosunun tüm paydaşlarını '10 günde 10 oyun' projesi sebebiyle yürekten kutluyorum.Gerçekleştirdiğiniz güzel işlerin takipçisiyim. Tiyatro varsa bizim için var. Tiyatro iyi ki var. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Efes Haber 2017-07-07 01:31:03

Sayın Yüzgüleç, geceyi çok güzel anlatmışsınız. Kaleminize, yüreğinize sağlık.