banner24
banner25

Sezona başlarken takımı şampiyonluğu taşıyan hoca Ufuk Sarıca ile yolların ayrılmak zorunda kalması, kadronun dağıtılıp bütçede kısıtlamaya gidilmesi Pınar Karşıyaka'nın sezona başlama hikayesiydi. Böyle bir başlangıç tablosunun ardından büyük bir umutsuzlukla girilen sezonda takımın beklemedik şekilde ivme kazanmasıyla umutlar yeniden yeşermeye başlamıştı. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde alınan güzel sonuçlar takımın içindeki olumlu havayı daha da arttırıp ligde playoff yarışında iyi bir yer kapma telaşına yöneltti. Ancak son haftalarda alınan kötü sonuçlar neticesinde sezonun son maçı olan Tofaş maçına tamam ya da devam maçı olarak çıkıldı.

Son maçta dramatik bir şekilde yenildi. Atmamak için kullanılan serbest atışları yanlışlıkla sayıya çevirince 5 sayıyla yenilse bile playoffa kalacak olan Karşıyaka maçı uzatmaya götürmüş oldu. 2 defa uzatmaya giden maçı 6 sayı ile yenilerek kendisini playoff dışına iten Karşıyaka, rakibini sekizinci sıradan playoffa sokmuş oldu.

Çok değil bundan 2 sene önce şampiyon olmuş bir takımken şimdi playoff dışında kalan bir takım oldu Pınar Karşıyaka.

Avrupa Şampiyonlar Liginde fırtına gibi esen takım ligde neden istediği sonuçları alamıyordu? Avrupa Şampiyonlar Kiginde deplasmanda oynanan Beşiktaş Sompo Japan ve içeride oynanan Frankfurt maçları sezonun en iyi oynanan maçlarıydı. Normal sezonun en iyi maçı kuşkusuz Anadolu Efes ile kendi evinde oynadığı maçtı. Ancak aynı takım normal sezonun son 5 maçında tek galibiyet alabilince playoffunda dışında buldu kendini. Bu son maçlardan Darüşşafaka Doğuş maçının 39 dakikasını önde tamamlayıp son dakikada maçı vermek ve Best Balıkesir deplasmanında son saniye basketine engel olamamak sezonun özeti oldu.

Geçen sezonun ardından hiçbir genç oyuncusunu takıma adapte edememiş bir takım kaldı elimizde. Summers gibi oyuncusunun sezonun ikinci yarısındaki düşüşüne engel olamamış bir hoca var. Yine Owens gibi bir oyuncunun oyundan alındıktan sonra performansının bir türlü vasatı aşamamasına çare olamamış bir hoca. Sezonun başından beri Brown'a ve geldiği günden beri Mike Green'e çok fazla güvenildi. Ama onlar da bir vardılar saha da beş yoktular. Varlıkları bir anlam ifade etmedi. Alp, Egemen ve Görkem ligde çoğu maçta düşünülmedi. Dolayısıyla bir gelişimde kaydedemediler. Muhammet önceki senelere göre üzerine koydu ama daha çok çalışması lazım. Sezonda kazanılan tek oyuncu Ponitka oldu. Onunda dönem dönem sakatlık sıkıntıları baş gösterdi.

Alt yapıya yüzünü dönmek zorunda olan bir takımdır Karşıyaka. Gücünü taraftarından aldıkça durdurulması zor makinaya dönüşen bir takımdır Karşıyaka. Yitip giden bu sezonun eğrilerini doğrularını masaya yatırıp bu işin altından kalkacağından şüphem yok. Eski başarıları tekrarlamak elbette zor ama yarışmacı bir hoca ve takım ile bunun tekrardan başarılabileceğini de biliyorum. Basketbol diye yazılır KARŞIYAKA diye okunur günlerine bir özlemdir bizimkisi...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.