banner24
banner25

17. Direklerarası Ege Bölgesi Seyirci Ödülleri 9 Mayıs'ta Manisa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Ödül alan bazı dostlarımın bu mutlu anına tanıklık etmek için oradaydım.
"Marifet iltifata tabidir" bu düşünceyle organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Ömer Ali Şahiner'e etmiş olduğu önderlik için teşekkür etmek isterim. Ayrıca aday gösterilip, ödül alan-almayan her tiyatro sanatçısına sahnede gerçekleştirdikleri güzel işler için teşekkürlerimi sunarım.

Güzel hazırlanılmış bir organizasyonu yaşadık. Manisa Büyükşehir Belediyesinin Şehir Tiyatrosu salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde Balıkesir, Denizli, Aydın, İzmir ve Manisa illerindeki seyircilerden oluşturulan jürilerin seçimi sonucunda hak sahiplerine ödülleri verildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tiyatroya yaptığı katkılar nedeniyle ödüle layık görüldü. Ardından diğer ödüllere geçildi. Çocuk Tiyatrosunun cesaretlendirilmesi projesi kapsamında ilk ödüller çocuk tiyatrolarına verildi. Ödülleri anlamlı kılan ise ödül alan tiyatrolara ödüllerini Manisa Şehir Tiyatrosunun çocuk sanatçılarının vermesi oldu. Bestekar Cem İdiz ve Aydın Şehir Tiyatrosunun kurucusu Yalçın Dinçer'e 2017 Tiyatro Emek ödülü verildi. Bu yılın fark yaratanları Selçuk yöresindeki köy okullarında tiyatro gösterisi yaparak köy çocuklarının ayaklarına kadar tiyatroya götüren Erol Namdar'a ve Kadına Destek ve Yaşlılara ulaşma projesiyle Kumpanya Kumpanya Tiyatro Kulübü ödüle layık görüldü. Yeni mekan dalında Park Bornova AVM ödüle layık görüldü. Umut Veren Tiyatro dalında Sarayköy Halk Eğitim Merkezi ödüle layık görüldü. Kurum Tiyatrosu dalında İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Tiyatro Kulübü  'Bir Cinayet Şeysi' oyunuyla yönetmen Hakan Susuz ve Aliağa Tüpraş Tiyatrosu, 'Kız Yemek Yapmadık Yine Dayak Yiyeceğiz' oyunuyla yönetmen Demet Saka ödüle layık görüldü. Medea Belleği Yenilikçi Tiyatro ödülünü alırken, Praxis Perform Prodüksiyon ödülünü aldı. Ardından Performans ödüllerine geçildi. Erkek oyuncular, Kadın oyuncular ve Yönetmenler ödüllerini aldı.

Tören sırasında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği Kültür ve Sanat Yarışmaları Tiyatro Yarışması Ege Bölge 1.si Katharsis Tiyatro Grubu "Mirat" isimli oyunu sahnelendi. Çocuk Gelinlerin anlatıldığı oyun salonda büyük beğeni topladı. Toplumumuzun kanayan yarası olan çocuk gelinlerimiz maalesef ülkenin bir gerçeği. Oyunda emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Yolları açık olsun.

Geceye yakışır bir vedayla " Tiyatro İyidir " diyorum. Tiyatroları izleyin ve izlettirin. Önümüzdeki sezon tüm salonların dolması dileğiyle sağlıcakla kalın...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.