banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Yazar Mustafa Tuğrul Edis’ten ard arda iki kitap

‘’Başarı, Dün, Bugün, Yarın’’ ve ‘’ Akıl Fırtınası’’ okuyucularıyla buluşuyor.

Yazar Mustafa Tuğrul Edis’ten ard arda iki kitap

‘’Başarı, Dün, Bugün, Yarın’’ ve ‘’ Akıl Fırtınası’’ okuyucularıyla buluşuyor.

20 Mart 2023 Pazartesi 22:14
Yazar Mustafa Tuğrul Edis’ten ard arda iki kitap
İlk şiir kitabını 1998 yılında okuyucuları ile buluşturan ve bu güne kadar kişisel gelişimden, yaşanan hayat öykülerine kadar çeşitli konularda edebi değer taşıyan 12 kitap yayınlayan yazar Mustafa Tuğrul Edis geçtiğimiz kasım ayında Caretta Kitap tarafından Tortuga markasıyla yayınlanan “Başarı, Dün-Bugün-Yarın”ın ardından ‘’Akıl Fırtınası’’ kitabıyla okuyucularıyla buluştu. Yeni bir kitaba başlama düşüncesi olmadan düzenli bir okuma sırasında notlar almaya başlayan yazar; kendi deyişiyle gördükleri, düşündükleri, unuttukları, erteledikleri, özlemeyi bile bilmediklerini yazarken aklına gelmiş yaşanmışlıkları bu kitapta topladı.‘’Akıl Fırtınası’’ kitabında insanın en büyük hatalarını en iyi bilinen yönleriyle yaptığını belirten Edis sınırlarını bilmenin insan için zor olduğunu söylüyor. Peş peşe yazdığı iki kitap hakkında söyleştiğimiz başarılı yazar Mustafa Tuğrul Edis ile çocukluğunun geçtiği ve hala yaşamını sürdürdüğü İzmir’in şirin ilçesi Urla’da buluştuk. Geçmişten günümüze izler taşıyan büyüdüğü sokaklar ve bahçeler içerisinde aldığı ilhamla beslenen yazar okuyucularını insan doğası ve yaşama dair farklı düşünceler arasında benzersiz bir yolculuğa çıkarıyor.

Benzersiz bir iş yönetim kitabı

Meslek yaşamında uzun yıllar organizasyon, kalite, yönetim sorunları üzerine teori ve pratiği birleştiren Mustafa Tuğrul Edis, “Başarı, Dün-Bugün-Yarın”da, krizlerdeki benzer özellikleri ve temel neden–sonuç ilişkilerini görmenin mümkün olduğunun altını çiziyor. Yazar, “bugün, hata yapacağım bir gün değil” diyerek işe başlamanın önemine vurgu yapıyor ve devam ediyor; “Asıl önemli olan; Başkalarının ne ve nasıl yaptığından çok, kendi şartlarına odaklanarak çalışmak, genel beklentilerden vazgeçerek kendi görüşünün ışığında ilerlemek, umudu asla elden bırakmadan devam etmek...” Başarı; Dün, Bugün, Yarın, sorunlara yaklaşırken farklı bakış açılarına sahip olmanın önemine vurgu yapıyor; krizlerin farklılıklara bürünerek ve her seferinde yeniymiş izlenimi bırakarak ortaya çıktığının; oysa incelendiğinde krizlerdeki benzer özellikleri ve temel neden–sonuç ilişkilerini görmenin mümkün olduğunun altını çiziyor.

Mustafa Tuğrul Edis, “Umudu asla elden bırakmadan çalışmak yararlıdır” diyor ve ekliyor: “İşyaşamının hangi seviyesinde olursanız olun, önce her konuda kendinizle konuşmanız ve doğru bir sonuca ulaşmanız gerekir.”


Mustafa Tuğrul Edis Hakkında:

Edirne’de doğdu, çocukluğu İzmir Urla’da çevresinde geçti. Rumeli kökenli geniş bir aileden geldiğinden masallar, efsaneler ve öykülerle büyüdü. Babası şair ve öğretmen, dolayısıyla küçük yaşta yazmaya ve not almaya alıştı.

İlk şiir kitabını 1998 yılında çıkardı. 2006 yılında bir fotoğraf sergisi açtı. Uzun yıllar uluslararası faaliyet gösteren yabancı firmalarda görev aldı. Organizasyon, kalite, yönetim sorunları üzerine teori ve pratiği birleştiren, sonuç almaya ve sinerji oluşturmaya yönelik çalışmalarına hız verdi.Antarktika dahil beş anakara üzerinde farklı ülkelere seyahat etti. İki arkadaşıyla birlikte İzmir’de GT Art & Interiors sanat galerisi bulunuyor.

Deneyimlerini, düşüncelerini ve hayallerini paylaşmayı, sabırla bekleyerek keşfetmeyi seviyor. Başarının özüne yolculuğun, geleceği değiştirmek için birlikte çalışmak ve inanmak olduğu düşüncesiyle, amacına ulaşmak en büyük hedefidir.Academy of Management üyesi. Evli ve iki çocuğu var. İngilizce biliyor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.