banner24
banner25

Üçlemenin ilk filmi ‘Doğum’un çekimleri İzmir’de gerçekleşti

Karadalga Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği, yönetmenliğini Alper Altuğ’un yaptığı ‘Doğum’ bir üçlemenin ilk filmi olarak İzmir’de çekildi.

Üçlemenin ilk filmi ‘Doğum’un çekimleri İzmir’de gerçekleşti

Karadalga Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği, yönetmenliğini Alper Altuğ’un yaptığı ‘Doğum’ bir üçlemenin ilk filmi olarak İzmir’de çekildi.

15 Nisan 2021 Perşembe 10:14
Üçlemenin ilk filmi ‘Doğum’un çekimleri İzmir’de gerçekleşti

Yönetmen Alper Altuğ’un ilk uzun metraj filminde başrollerinde Cansel Elçin ve Kardelen Hacıoğlu yer aldı. Doğum, bilim kurgu gerilim filmi olarak çekildi. İzmir’in farklı ve güzel mekanları filmin atmosferini yansıtması için özenle seçildi. 12 gün süren çekimlerde; Kaynaklar Gökdere Kanyonu, Urla, Şirince, Karagöl, Mordoğan gibi İzmir’in güzel mekanları kullanıldı.2 senedir üzerinde çalışılan filmde ön hazırlık aşaması yaklaşık 1 yıl sürdü. Memleketi İzmir’deki çekimlere katılan ünlü oyuncu Cansel Elçin, sürprizlerle dolu bir karakteri canlandırdı.

Filmin yönetmeni Alper Altuğ, “Doğum filmi farklı senaryosuyla dikkat çekiyor. Bilim kurgu altyapısında ilerleyen film üst yapı olarak bir gerilim filmi.Seri filmi olarak düşünüyoruz. Filmin tamamı İzmir’de çekiliyor. İzmirli bir ekibiz. İlk uzun metrajlı filmim. Daha önce kısa filmler çektim. Filmlerim İzmir ve Ankara Film Festival’lerinde finalist oldu.2010-2017 yılları arasında sinema ve televizyon sektöründe çalışmalarımı sürdürdüm. Yapım ekiplerinde çalıştım. Aslında sinema kökenliyim. İzmir’de ilk uzun metrajlı filmimizi çekiyoruz. İzmir ve çevresinde Gökdere Kanyonu, Milli Kütüphane, Şirince Kemalpaşa, Bornova, Buca gibi birçok yerde güzel mekanlar seçtik. Bizim filmi tasarlarken üzerinde durduğumuz bir atmosfer yaratmaktı. Bilim kurgu filmi çekiyorsunuz bunun inandırıcılığının hat safhada olması gerekiyor. Mekanlar konusunda çok hassas davrandık. Görsel bir şölen oldu. Haziran sonu itibariyle film hazır hale gelecek. Festivallerden gelen başarıya göre filmin izleyicilerle buluşması 2022 Haziran aylarında dijital platformlarda yer alabilecek.

Sinema salonları ve dijital platformlar hakkında konuşan Altuğ, “Sinema izleyicisi yavaş yavaş evinden dijital platformlardan izlemeye başlamıştı. Pandemi olmasa bile sinema kültürü yavaş yavaş evlere kayacak. Sinema insanların sosyalleştiği alanlardı. Büyüklerimiz açık hava sinemalarında film izlerlerdi. Günümüzde insan yalnızlaşmaya ve bireyselleşmeye başladı. Herkes ekrandan izlemeye başladı. Festival bağlamında her zaman film çekilecektir. Festivaller bizim gibi genç yönetmenlerin önünü açan etkinlikler” şeklinde konuştu.

Memleketi İzmir’de film çekmekten mutlu olduğunu anlatan ünlü oyuncu Cansel Elçin, “İzmir’de olmak çok güzel. Ben Tireliyim. Uçaktan bile gelirken sanki evime geliyormuş gibi oluyor ve çok mutlu oluyorum. Her yaz Çeşme ve Alaçatı’ya geliyorum. İleride elbet döneceğiz İzmir’e. Bir döngü bu. Burada doğuyorsun. Doğduğun yere tekrar dönüyorsun” dedi.

Filmle ilgili açıklamalarda bulunan Elçin, “Senaryosunu okuduğumda çok farklı bir hikaye olması benim ilgimi çekti. Aşkın peşinde giden bir kadının aksiyon dolu hikayesi olunca, bir de memleketimde çekilince filmde yer almayı kabul ettim. Yönetmenimiz Alper’in mükemmeliyetçi biri olduğunu biliyordum ama beraber çalışınca da gördüm. Çok titiz çalışıyor. Ne istediğini, ne çekeceğini biliyor. Teknolojiyi çok iyi kullanıyor. Mekanların, kostümlerin seçimine verdiği özeni görünce ne kadar doğru bir karar verdiğimi sette anladım.

Sinema salonları ve sinema sektörü hakkında konuşan Elçin, “Sinema ile kolayca ulaşılabilir olmak çok güzel bir şey aslında. Bunu doğru yapmak gerekiyor. Bizim ülkemizde çok güzel hikayeler var. Hikayelerimizi evrenselleştirmek gerekiyor. ‘Doğum’ filminde ben bunu gördüm. Doğum ulaşılabilir bir film olacak. Böyle senaryolar hikayeler olduğu zaman dijitali kullanmak çok güzel. Sinemanın tadı ayrı bir şey. Sinemada ekran çok büyük. Filmler büyük ekrana göre çekiliyor. Bizim ödül alan yönetmenlerimiz var. Fikret Ceyhan, Nuri Bilge Ceylan, Reha Erdem bunlar sinema filmi çekiyorlar. Evinde cep telefonunda ve televizyonda izleyemezsin. Onlar açılarını konseptini ona göre ayarlıyorlar. Sinemaseverler sadece sinemada izlemeyi severler. Fransızca Sinefili derler. Çok güzel bir şey. Bir yandan da üzülüyorum bir sinemasever olarak. Ben sinemanın ölmesini istemiyorum asla.”

Ünlü oyuncu İsmail Hacıoğlu’nun kardeşi başrol oyuncusu Kardelen Hacıoğlu, “Bilim kurgu, bizim ülkemizde böyle bir hikayeye alışık değiliz. O kadar güzel kurulmuş ki dengeler. Filmde ne eksik ne fazla her şey çok dengeli. Alper, senaryoyu gönderdiğinde okudum ve çok güzel bir şey olacak bu iş dedim. Alper’le arkadaşlığımız dostluğumuz çok eskiye dayanıyor. Çok mutlu oldum teklifi aldığımda. Çok da güzel çalışıyoruz. İnşallah bizim burada çekerken aldığımız keyfi izlerken de herkes alır. Benim içinde güzel bir başlangıç olur diye umuyorum. İzmir’de çekim yaptığımız yerlere doğa seven, yeşil seven biri olarak hayran hayran bakıyorum. Kendimi çekim yaptığımız derenin kenarına attım. Mutluyum doğanın içinde olmaktan” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.