banner24
banner25

Türkiye'nin İlk Yerel Festivali'nde Muhteşem Final

Türkiye'nin, 81 yıldır kesintisiz devam eden ve ilk yerel festivali olma özelliği bulunan Uluslararası Bergama Kermesi, 17-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi.

Türkiye'nin İlk Yerel Festivali'nde Muhteşem Final

Türkiye'nin, 81 yıldır kesintisiz devam eden ve ilk yerel festivali olma özelliği bulunan Uluslararası Bergama Kermesi, 17-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 14:27
Türkiye'nin İlk Yerel Festivali'nde Muhteşem Final

Türkiye'nin, 81 yıldır kesintisiz devam eden ve ilk yerel festivali olma özelliği bulunan Uluslararası Bergama Kermesi, 17-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Bergama gezilecek yerler bekımından oldukça zengin bir ilçe. Bergama tarihi M.Ö. 241'e kadar dayanıyor. Bergama haritası'nda, Bergama şehir merkezini arayanlar antik noktaları kolayca bulabilir. Bergama köyleri de farklı güzelliklerle ziyaretçilere açık. İzmir'e 107 kilometre mesafede bulunan Bergama'daki en eski festival, düzenlenen muhteşem bir final ile sona erdi. Festival kapsamında, tarihi kent, beş gün boyunca sergiler, halk oyunları, ata sporları, tiyatrolar ve konserler ile adeta bayram yerine döndü.

81 YILLIK COŞKU

Bergama'da 81 yıldır aralıksız devam eden Uluslararası Bergama Kermesi Festivali'nde final yapıldı. Festivalin son gününde Kozak Günü etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler kapsamında, Karadeniz'in beğenilen grubu İmera, birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi.

Etkinlikler, geleneksel kapanış korteji ile devam etti. Konuk ekiplerin halk oyunları gösterileriyle devam eden etkinlikler kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Kermes'in kapanış konuşmasını Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç yaptı. Gönenç, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize armağan ettiği Bergama Kermesi'nin son gününde, etkinliklere sahip çıkan Bergamalılar'a teşekkür ediyorum. Sizlerin sahip çıkması ile 81 yıllık bir miras, 81 yıldan bu yana büyük bir onur ve coşku ile yaşatılmaya devam ediyor. Bu büyük organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

EMRE ALTUĞ KONSER VERDİ

81.Uluslararası Bergama Kermesi Festivali'nin kapanış gününde ünlü pop müzik sanatçısı Emre Altuğ, sahne alarak katılımcılara müzik ziyafeti verdi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konserde, Emre Altuğ'un seslendirdiği şarkılara meydanı dolduran gençler de eşlik ett. Tarihi Asklepion Antik Tiyatro'da ise Genco Erkal ve Tülay Günal sahne alarak, tiyatroseverleri adeta büyüledi.

ASKLEPİON'DA GENCO ERKAL RÜZGÂRI

Etkinlikler kapsamında, Dostlar Tiyatrosu'ndan Genco Erkal ve Tülay Günal'ın sahneye koyduğu, 'Güneşin sofrasında Nazım ile Brecht' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Oyun, izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Genco Erkal ve Tülay Günal'a oyun sonunda, parşömen kâğıda baskılı halde Nazım Hikmet resmiyle şiiri armağan edildi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de, katılımlarından dolayı Genco Erkal ve Tülay Günal'a, Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini simgeleyen birer plaket sundu.

Tarihi Bergama Kermesi Festivali'nde yaşanan bir diğer coşku ise Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın Euroleague'de şampiyon olması oldu. Bergamalılar, final heyecanını, BerKM Açık Hava Sineması'nda yaşadı.

Son Güncelleme: 22.05.2017 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.