banner24
banner25

Tarihi Haydarpaşa Garı Kitapseverlerle Dolup Taştı

Kadıköy Belediyesi tarafından tarihi Haydarpaşa Garı'nda düzenlenen 9. Kitap Günleri, 220 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Tarihi Haydarpaşa Garı Kitapseverlerle Dolup Taştı

Kadıköy Belediyesi tarafından tarihi Haydarpaşa Garı'nda düzenlenen 9. Kitap Günleri, 220 bin ziyaretçiyi ağırladı.

10 Haziran 2017 Cumartesi 21:05
Tarihi Haydarpaşa Garı Kitapseverlerle Dolup Taştı

Kadıköy Belediyesi tarafından tarihi Haydarpaşa Garı'nda düzenlenen 9. Kitap Günleri, 220 bin  ziyaretçiyi ağırladı.

Kadıköy Belediyesi tarafından tarihi Haydarpaşa Garı'nda düzenlenen 9. Kitap Günleri İstanbullular'ın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kadıköy Kitap Günleri, yarın sona eriyor. Kadıköy Kitap Günleri'ni bugüne kadar 220 bin kişi ziyaret etti.

Pazar günü sona erecek olan Kadıköy Kitap Günleri'nde hemen hemen her gün bir imza günü düzenlendi. Söyleşi ve imza günlerinde bugün, Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Özgür Mumcu, Nihat Sırdat, Güldal Mumcu, Sevin Okyay ve Ataol Behramoğlu söyleşilerde okurlarla biraraya gelirken, İlber Ortaylı, Hasan Ali Toptaş, İclal Aydın, Afşar Timuçin, Canan Tan, Yılmaz Özdil ve Mario Levi ile pekçok yazar da okurlaı için kitaplarını imzaladı.

TÜRKAN ŞORAY KİTAP GÜNLERİ'NDE

Türk Sinemasının efsane oyuncusu Türkan Şoray da Kitap Günleri kapsamında sevenleri ile buluştu. 'Ben ve Sinemam' adlı kitabını imzalayan Türkan Şoray'ın imza gününde, sevenleri ve kitapseverler saatler süren kuyruklar oluşturdu.

Etkinlikler kapsamında Kadıköy Kitap Günleri'nde kent sorunları ile yerel yönetimlerin görev ve sorumlulukları da ele alındı. Konuyla ilgili Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile ODTÜ'den Prof. Dr. H. Tarık Şengül birlikte söyleşide bulundu.

Yerel yönetimlerin demokrasinin temel yapı taşı olduğunu aktaran Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "Kentlerin kamu arazilerine ihtiyacı çok. Belediye olarak uzun bir dönemdir kamu arazilerinin satılmaması için mücadele veriyoruz. Haydarpaşa'da bir kamu arazisidir ve kamu arazileri satılamaz. Bizlerin birarada yaşaması için kamusal alanlar olmalı. Bu alanların sahibi vatandaşlardır." diye konuştu.

Son Güncelleme: 10.06.2017 21:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.