banner24
banner25

Sony Music Yeniden Plak Çıkaracak

Sony Music, 30 yıl sonra Japonya’da tekrar plak basmaya başlıyor.

Sony Music Yeniden Plak Çıkaracak

Sony Music, 30 yıl sonra Japonya’da tekrar plak basmaya başlıyor.

04 Temmuz 2017 Salı 17:04
Sony Music Yeniden Plak Çıkaracak

Sony’nin sözleşmeli kayıtları basmayı planladığı ve kayıtlar için, en iyi sesi nasıl üreteceğini bilen eski mühendislerini çağırdığı söyleniyor.

Spotify, Pandora gibi dijital mağazaların popülaritesiyle, dijital platformdaki müzik satışlarının sekteye uğraması konusunda, Sony Music’in Japonya CEO’su Michinori Mizuno ‘çok sayıda gencin çevrimiçi müzik hizmetleri sayesinde duydukları ve sevdikleri müzikleri satın aldıkları’ düşüncesine sahip olduğunu belirtiyor.

Plaklar müzik endüstrisinin küçük bir bölümünü oluştursa da NPR’dan Andrew Flanagan plakların ‘neredeyse yüz yıllık bir format olmasına karşın 2016’daki toplam gelirin yüzde 3,6’sını oluşturmasının dikkate değer olduğunu’ düşünüyor. Plakseverler için de albüm(lerin) tasarımı ve ses zenginliği daha somut bir bağ kurulmasını sağlıyor. 28 yaşındaki plaksever Veronica Martinez ‘eskiden olduğu gibi dinlemek istediğini’ belirterek “Müziği tüketme şeklimiz özellikle Spotify gibi çevrimiçi müzik hizmetleriyle çok hızlı ve ani bir şekilde değişti”, dedi.

KAYITLAR 2018’DE BAŞLIYOR

Bu dönüşün sebeplerinden biri, kuşkusuz, 2008’den beri artan plak satışları. 2016 yılında İngiltere’de plak satışları dijital satışları geçmişti. Sony, Tokyo’daki bir stüdyoya kayıt ekipmanı kurdu ve 1989 yılında son bastığı son plaktan yaklaşık 30 yıl sonra, 2018 baharında tekrar kayıt almaya başlayacak. Sony’nin bu kararı ayrıca geçen yıl piyasaya sürdüğü yeni pikapta oynatılabilecek içerikler sunmasıyla da isabetli oldu. Pikapta USB ile müzik dinleyebilmek de mümkün, yani dijital platform eskiye adapte edilebiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.