banner24
banner25

Sokak Tiyatrosu'na Yoğun İlgi

İzmir'de 7. Sokakta Tiyatro Festivali düzenleniyor.

Sokak Tiyatrosu'na Yoğun İlgi

İzmir'de 7. Sokakta Tiyatro Festivali düzenleniyor.

13 Haziran 2017 Salı 01:07
Sokak Tiyatrosu'na Yoğun İlgi

İzmir'de 7. Sokakta Tiyatro Festivali düzenleniyor. Konak Belediyesi tarafından 2005'te hayatını kaybeden Türk Tiyatro ve Sinemasının unutulmaz isimlerinden olan Mehmet Ulusoy adına geleneksel olarak düzenlenen 'Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali'nin 7.'si başladı. Sokak tiyatrosu örnekleri nin sergilendiği festivalde, sokak tiyatrosu nedir sorusu da yanıtlanıyor. Festivalde sokak tiyatrosu metinleri de ilgi çekiyor.

Festival kapsamında, İzmir'in birçok noktasında sokaklar tiyatro sahnesine dönüşecek. Festivalde, Kemeraltı'ndan, Alsancak'a, Güzelyalı'dan Hatay'a, Gültepe'den Kadifekale'ye kadar birçok farklı noktada sokakta tiyatro sergilenecek. Bir hafta sürecek olan festivalde, tiyatro gösterimleri yanında atölye çalışmaları ile söyleşiler ve konserler de yapılacak.

İLK ETKİNLİK ALSANCAK'TA

Festivalin ilk gününde Alsancak'ta sokak tiyatrosu  İzmirliler'le buluştu. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğretim üyesi Beliz Güçbilmez tarafından, 'Tiyatro Hikayesini Nasıl Anlatır' ve tiyatro sanatçısı Ceren Özcan'ın 'Tiyatro ve Anlatı' isimli atölye çalışması sanat severler ile buluştu. Atölyelerde, katılımcılara tiyatro sanatının incelikleri anlatıldı.

SOKAK OYUNU DÜZENLENDİ

Atölye çalışması sonrası Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde kurulan sahnede tiyatro sanatçıları sokak oyunlarındaki etkileyici ve başarılı performanslarıyla beğeni topladı. İzmirli sanat severlerin büyük ilgi gösterdiği gecede Praksis Grubu da bir konser verdi.

Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali yedi gün boyunca devam edecek. Festival kapsamında, Kadifekale Piknik Alanı, Kemeraltı Abacıoğlu Han, Kılıçreis İhsan Alyanak Parkı, Çınarlı Rekreasyon Alanı ve Gültepe Meydanı'nda sokak oyunları, tek kişilik gösteriler, çocuk oyunları ve pandomim oyunları sahneye konulacak.

Son Güncelleme: 13.06.2017 01:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.