banner24
banner25

Sahne Tozu Tiyatrosu kuruluş yıldönümünü kutladı

Türkiye’nin en başarılı özel tiyatrolarından Sahne Tozu Tiyatrosu ve Actor Club, hem kuruluş yıl dönümünü hem de sezon açılışını birlikte kutladı.

Sahne Tozu Tiyatrosu kuruluş yıldönümünü kutladı

Türkiye’nin en başarılı özel tiyatrolarından Sahne Tozu Tiyatrosu ve Actor Club, hem kuruluş yıl dönümünü hem de sezon açılışını birlikte kutladı.

28 Ekim 2022 Cuma 11:20
Sahne Tozu Tiyatrosu kuruluş yıldönümünü kutladı

Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Sahne Tozu Tiyatrosu oyuncu, çalışan ve yöneticileri ile Actor Club üyeleri katıldı. Törende konuşan Sahne Tozu Tiyatrosu Kurucusu Çağlar İşgören, duygularını davetlilerle paylaştı ve tiyatronun yeni projeleri hakkında bilgiler verdi.


Actor Club'e yeni katılan üyeler açıklanırken tiyatro ve kulüp yöneticileri de konuşma yaptı. Actor Club Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Karakuzu tüm üyelere başarılı bir tiyatro sezonu diledi.

Etkinlikte duygularını dile getiren Sahne Tozu Tiyatrosu Kurucusu Çağlar İşgören, “2020’de her yer kapandığı zaman şimdi ne yapacağız diyordum. O sıkıntılı zamanlarda bile hazırladığımız işlerle ses getirdik. Yaptığımız iş duygusal bir iş. Kendimize göre kurduğumuz bir dünya. 2005 yılında Haldun Dormen’le tanıştığımız zamanın yıl dönümündeyiz. Ben Sahne Tozu Tiyatrosu’nun temellerini onunla tanıştıktan sonra atmaya başladım. Bu hikayenin başlangıcı çok önemli. Bu hikaye bir gün kitaplarda yazılacak. Bugün burada 96 kişiyiz. Bu iş benden çıktı bizden de çıktı artık. Tüm dünyada şu anda Actor Club üyeleri yer alıyor. Biz 30 yıl sonra kendimizi anlatamayacağız. Bizi anlatacaklar.”

Actor Club hakkında açıklamalarda bulunan İşgören, “Bugün Sahne Tozu Tiyatrosu’nun kuruluş yıl dönümünü actor club üyeleri ile birlikte kutluyoruz. Biz uzun zamandır beri birlikteyiz. Sahne Tozu Tiyatrosu’nda eğitim almış kişilerden oluşuyor. Actor Club, Sahne Tozu Tiyatrosu bünyesinde var olan bir kulüp. Sahne Tozu Tiyatrosu’nda eğitimini tamamlayan kişiler önce mülakatla yeni aktörler ekibine seçiliyorlar. Daha sonra Actor Club bünyesinde yazarlık, yönetmenlik yapabiliyorlar kendi sanatsal projelerini faaliyete geçirebiliyorlar. Bu akşam hem Sahne Tozu Tiyatrosu'nun kuruluş yıldönümünü hem de sezon açılışını Actor Club ile birlikte kutluyoruz. Büyük mutluluk bizim için. Bu kulüp İzmir’e armağan ettiğimiz bir kulüp. Sadece Sahne Tozu Tiyatrosu'ndan değil, dışından da oyuncuların yer alması ile ilgili yönetim kurulu ile görüşüyoruz. Aslında ciddi bir dernek yapısı var ama henüz dernekleşmedi. İlerleyen süreçte profesyonel olan oyuncular, ünlü olan oyuncular, no name oyuncular da bu kulübün üyesi olacaklar.”

Sahne Tozu Tiyatrosu, İzmir ‘de Çağlar İşgören tarafından 2005 – 2006 yıllarında temelleri atıldıktan sonra Haldun Dormen’in sanat danışmanlığında kurulmuş bir özel tiyatrodur. Dormen ekolünü devam ettiren Sahne Tozu Tiyatrosu, yetiştirdiği profesyonel ve yetenekli amatör oyunculardan oluşan kadrolara sahiptir.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.