banner24
banner25

Oyuncu Yolculukları’na yoğun katılım

EA Prodüksiyon'un hazırladığı Oyuncu Yolculukları ünlü oyuncu ve yönetmenlerin katılımı ile gerçekleşti.

Oyuncu Yolculukları’na yoğun katılım

EA Prodüksiyon'un hazırladığı Oyuncu Yolculukları ünlü oyuncu ve yönetmenlerin katılımı ile gerçekleşti.

20 Ocak 2023 Cuma 11:47
Oyuncu Yolculukları’na yoğun katılım

Oyuncu Yolculukları’na İzmirli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.Söyleşiye Bahtiyar Engin, Sevinç Erbulak ve Biket İlhan katıldı.Oyuncu Hakan Bilgin covid olması nedeniyle söyleşiye katılamadı. Bilgin, gönderdiği mesajla katılımcılardan özür dileyerek sevgi ve saygılarını iletti.

EA Prodüksiyon’un kurucusu Engin Akalın’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Akalın, "Bu yola Hakan Bilgin ile hayallerimizi anlatarak başladık. İzmir'deki ve Anadolu'daki oyuncu adaylarının İstanbul'a nasıl ulaşacağını konuşarak başladık. Bu yolda çok güzel yerlere geldik" dedi. Petronet katkılarıyla hazırlanan etkinliğe vurgu yapan ve teşekkür eden Akalın, konuşmasının ardından Petronet Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Gemici'yi sahneye davet etti.

Açılış konuşmalarının ardından Bahtiyar Engin, Biket İlhan ve Sevinç Erbulak sahneye davet edildi. Engin, İlhan ve Erbulak'ın kendisini tanıtmasıyla başlayan etkinlik, sohbet eşliğinde ve kahkahalarla devam etti. Akalın, bu oluşumun neden oluştuğunu anlatarak gençlerin oyuncu hikayelerini birinci ağızdan dinlemelerinin onlara çok iyi gelebileceğini ve faydalı olacağına dikkat çekti.

İlk olarak ünlü sanatçı Bahtiyar Engin oyunculuk yolculuğunu anlatarak, "Benim hikayemde de klişeler var, yok diyemem. İlk küçük yaşlarda çıktım ve o çıktığımda sahnede olmak insanların beni pür dikkat dinlemesi beni çok etkilemişti. Bu da beni çok etkiledi" dedi. Engin ayrıca, "Sanatların tamamı iyilik için yapılır ve bu yüzden idol aldığım isimlerle çalışırken bana İlk öğretilen iyi insan olmak dendi. Bu yüzden hep buna dikkat ettim, iyi insan olmaya" ifadelerini kullandı. Engin daha sonra rollerine nasıl hazırlandığını ve hazırlık sürecinde nelere dikkat ettiğini anlatarak her şeyin kişinin kendisinde bittiğinin altını çizdi.

Sevinç Erbulak oyunculuk yolculuğuna anne ve babası daha çok görmek için kulise gitmeye başladığını, kuliste oynadığı oyuncaklarının daha sonra sıkıcı geldiğini sahnenin ve gizli gizli sahneyi izlediğini bu yüzden ona daha ilgi çekici hale gelerek daha makul hiçbir mesleğin olmadığını düşünerek bu yola başladığını anlattı.

Erbulak, gençlere, oyuncu olmak isteyenlere oyuncu yolculuğunun kişiye özel olduğunu, kendinin farkında olarak bu ve bu yolda okumanın araştırmanın çok önemli olduğunun altını çizerek, "Uçucu olmaması için çok disiplinli olmaları, sınırlanın farkında olmaları ve o sınırları genişletmeleri gerekiyor. Kendine olan keşfin bitmeyeceğini ve bitmemesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Usta yönetmen Biket İlhan, öğretmen olarak başladığı meslek hayatında aslında yönetmenliğe çok uzak olmadığını ifade etti ve yönetmen olmasının çok rastlantı sonucu olduğunu belirtti.

Son Güncelleme: 20.01.2023 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.