banner24
banner25

Karşıyaka 'Zeybek'le Türkiye İkincisi Oldu

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun Büyükler Türkiye Şampiyonası Karşıyaka Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı.

Karşıyaka 'Zeybek'le Türkiye İkincisi Oldu

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun Büyükler Türkiye Şampiyonası Karşıyaka Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı.

30 Mayıs 2017 Salı 02:54
Karşıyaka 'Zeybek'le Türkiye İkincisi Oldu

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun Büyükler Türkiye Şampiyonası Karşıyaka Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı. Etkinlikte, Türkiye'nin renkleri Karşıyaka'da buluştu. İki gün süren dev organizasyona, Türkiye'nin dört bir yanından gelen 32 ekip yeteneklerini sergiledi. Denizli yöresi oyunları ile büyük beğeni kazanan Karşıyaka Belediyespor, yarışmada Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarı elde etti.

Karşıyaka Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası yarışması, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlendi. Şampiyonaya, Erzurum, Diyarbakır, Adana, Hakkari ve Trabzon gibi farklı illerden toplam 32 ekip katıldı. İlk gün yapılan Geleneksel Düzenlemeli Dal yarışmasında 14 ekip arasında, Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü şampiyonluğu elde ederken, Artvin Atabarı ikinci, Kırklareli Belediyesi ise üçüncü oldu.

HEYECAN DOLU MÜCADELELER SERGİLENDİ

Şampiyonanın ikinci günü ise Geleneksel Düzenlemesiz Dal yarışmaları yapıldı. 18 ekip, kıyasıya mücadele ederek dereceye girmeye çalıştı. Yarışmada, birinci Diyarbakır Yenişehir HEM GSK olurken, ev sahibi Karşıyaka Belediyespor ise Türkiye ikincisi olarak büyük başarı elde etti. Üçüncü ise Erzurum Büyükşehir Belediyesi EBFAD GSK oldu.

ANADOLU'NUN RENKLERİ BULUŞTU

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Anadolu'nun renklerini Karşıyaka'da buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Yurdumuzun dört bir tarafından gelen halk oyunları ekiplerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İki gün boyunca bizlere muhteşem bir görsel şölen sunan tüm ekiplere teşekkür ediyor ve hepsini kutluyorum. Bu şampiyonada kentimizi başarı ile temsil eden ve Türkiye ikincisi olarak göğsümüzü kabartan Karşıyaka Belediyespor ekibine de hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu ise bu önemli yarışmada kendilerine destek veren başta Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar olmak üzere yarışmacı ekiplere, eğitmenlere, ailelerine, hakemlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Son Güncelleme: 30.05.2017 03:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.