banner24
banner25

İzler İzlenimler fotoğraf kitabı çıktı

Hayatımızdaki izler fotoğrafçının izlenimleriyle birleşip kitap oldu.

İzler İzlenimler fotoğraf kitabı çıktı

Hayatımızdaki izler fotoğrafçının izlenimleriyle birleşip kitap oldu.

16 Ekim 2022 Pazar 11:26
İzler İzlenimler fotoğraf kitabı çıktı
İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği ) yayınlarından çıkan kitabın görsel danışmanı fotoğrafçı & yönetmen Serkan Turaç. Gelecek kuşaklara görseller ve notlar sunma hedefiyle, ondokuz fotoğraf severi bir araya getirip görsel dil oluşturan kitap, okurlarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşıyor. Konuyla ilgili olarak Serkan Turaç şunları dile getirdi. : İzlerin insanlardaki yeri oldukça önemlidir. Hayatımızda geride kalan olumlu ya da olumsuz davranışların, tutumların, yaklaşımların sonucu olarak bıraktığımız bu izler sadece bizi değil, toplumları da etkileyebiliyor. Etkileşimi, olumsuzluklardan ders alma noktasında fayda sağlarken, olumlu şeyler de geleceğe taşınabiliyor. Bu bağlamda görsel izler bırakma fikri ile yola çıktığımız bir proje bu. İzler varsa görsel olarak iki kelime de geleceğe not düşmek gerekliliğini hissederek, projenin ismini “İzler İzlenimler” koyduk. İstedim ki yarına bir notumuz olsun. Görsel dalda geleceğe bir şeyler taşırken, izlenimlerimizle de çağın getirmiş olduğu gereklilikleri ve o anki duygularımızın yansımalarını bütünleyip sunabilelim. Arkadaşlarımızın düşündükleri en az çektikleri kadar önemliydi benim için. Bu yolda, ürettik, tartıştık, konuştuk ve düşündük. Ortaya çıkan kitapta düşüncülerimizin bir ürünü. İzler görselleri yanında izlenimleri olmadan kalıcılığı ve hisleri içermiyor, bu nedenle içimizdekileri dışa vurmak, izlenimlerini de paylaşmak gerekiyordu.
İki bölümden oluşan kitabımızın birinci bölümde; İzler en çarpıcı özel fotoğraf, ikinci bölümde ise; “İzlenimler‘den fotoğraflara” bir süreci barındırıyor. Fotoğrafçıların yarına bıraktığı düşünceleri, fotoğrafa bakışları ve görseller hakkındaki düşüncülerini bir arada ikinci bölümde bulacaksınız. İnsanoğlu tarih boyunca izlerin peşinden gitmiş, geçmişin izlerinden geleceğe bir yol yaratmış. Biz de, sizlere kendi izlerimizi, görsel dalda sunuyoruz ve geleceğe bırakıyoruz.
İFSAK yayınlarından çıkan İzler İzlenimler yayınını Nadir kitaptan ve İFSAK’tan satın alabilirisiniz.
Katılımcılar: Alper Tunga Doğan, Aysun Bulca, Birsen Uzun, Didem Nuhoğlu Utar, Dilşad Aktaş Canatay, Emine Bulmuş, Faruk Konyalı, Hakan Mustafa Kural, Hayrettin Kağnıcı, İbrahim Genç, İpek Yıldız, Levent Arslan, Levent Küey, Meriç Uluşahin, Murat Kibaroğulları, Turgay Işıkgöz, Serhat Ali Korkmaz, Yağmur Battal, Zafer Uysal.
Anahtar Kelimeler:
Izler Izlenimler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.