banner24
banner25

Alsancak Stadı'nın Belgeseli Çekildi

İzmir'in en eski stadı olan İzmir Alsancak Stadı'nın belgeseli hazırlandı. Alsancak Stadı Projesi ve Alsancak Stadı'nın son hali merak edilirken, stadın belgeselinin galası yapılacak.

Alsancak Stadı'nın Belgeseli Çekildi

İzmir'in en eski stadı olan İzmir Alsancak Stadı'nın belgeseli hazırlandı. Alsancak Stadı Projesi ve Alsancak Stadı'nın son hali merak edilirken, stadın belgeselinin galası yapılacak.

21 Mayıs 2017 Pazar 20:59
Alsancak Stadı'nın Belgeseli Çekildi

İzmir'in en büyük stadı Atatürk Stadyumu iken İzmir'in en eski stadı olan İzmir Alsancak Stadı'nın belgeseli hazırlandı. Alsancak Stadı Projesi ve Alsancak Stadı'nın son hali merak edilirken, stadın belgeselinin galası yapılacak.

Tüm Spor Adamları Federasyonu (TÜMSAD) İzmir Şube Başkanı Erdoğan Gezer, Alsancak Belgeseli ile sporseverleri tarihte bir yolculuğa çıkaracak. Alsancak Stadı'nın belgeselinin hem senaryosunu yazan hem, yapımcılığını hem de yönetmenliğini üstlenen Gezer, belgeselin galasının, 23 Mayıs Salı Günü Saat 20.00'de Karşıyaka Çarşı içindeki Boyoz Akademi Sinemaları'nda gerçekleştirileceğini açıkladı.

"ALSANCAK STADI'NIN YIKIM KARARI ÇIKTIĞI GÜN ÇOK ÜZÜLDÜM"

Alsancak Stadı Belgeseli ile ilgili açıklama yapan Erdoğan Gezer, Alsancak Stadı'nın yıkım kararı çıktığında büyük bir üzüntü yaşadığını belirterek, "Bu aşamada Alsancak Stadı'nın belgeselini çekmeye karar verdim. Senaryoyu kurguladım ve Turizm ve Kültür Bakanlığı'ndan onay aldım. Bir anı niteliği taşıyan belgeseli hazırladım. Belgeselin galasına tüm İzmirlileri bekliyoruz" diye konuştu.

İZMİR'DE FUTBOL EFSANELERİ

Yaklaşık 37 dakikalık belgeselde, Altaylı eski futbolculardan Bilal Yaşar, miço lakaplı Mustafa Kalpakaslan, Karşıyakalı Uğur İpekkan, Göztepeli Özer Yurteri ve Altınordulu Hikmet Orhunbilge gibi İzmir futbolunda efsane haline gelen isimlerin yanısıra, 19 yıl kesintisiz İzmir İl Spor Müdürlüğü görevini yürüten Bahri Vreskala ve Spor Yazarı Suavi Yardımoğlu gibi isimlerin anılarına yer veriliyor. Belgeselde, Alsancak Stadı'nın İzmir için ifade ettiği öneme değiniliyor.

Belgeselin, yapımcı, yönetmen ve senarist olan Erdoğan Gezer, belgesel tanıtımı gecesinde, 50'ye yakın plaket dağıtılacağını söyledi. Plaketlerin, belgeselin hayata geçmesinde, yayınlanmasında ve galanın düzenlenmesine katkı veren kişilere verileceğini belirten Gezer, "Belgeseli gerçekleştirmemde emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve herkesi galaya bekliyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.