banner24
banner25

43 Ülke, 210 Film: İstanbul Film Festivali Başlıyor

İstanbul Film Festivali, 43 farklı ülkeden 210 filmin katılımı ile 6 Nisan'da başlayacak.

43 Ülke, 210 Film: İstanbul Film Festivali Başlıyor

İstanbul Film Festivali, 43 farklı ülkeden 210 filmin katılımı ile 6 Nisan'da başlayacak.

04 Nisan 2018 Çarşamba 04:50
43 Ülke, 210 Film: İstanbul Film Festivali Başlıyor

İstanbul Film Festivali, 43 farklı ülkeden 210 filmin katılımı ile 6 Nisan'da başlayacak. İstanbullular, 210 film ile film dolu bir festivale ev sahipliği yapacak. Vikingler adlı dizinin yıldız oyuncusu Travis Fimmel de İstanbul Film Festivali'ne katılacak olan misafirler arasında.

BU YIL 37.'Sİ GERÇEKLEŞECEK

İstanbul Film Festivali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nca (İKSV) Vodafone Red'in sponsorluğu ile düzenlenecek. Bu yılki festival 37. festival olacak. İstanbul Film Festivali'nin açılışı 
6 Nisan tarihinde yapılacak törenle gerçekleşecek.

TÜRK VE DÜNYA SİNEMASININ ÖNEMLİ ÖRNEKLERİ

37. İstanbul Film Festivali kapsamında, dünya ve Türkiye sinemasının en nitelikli ve en yeni örnekleri gösterilecek. Bunun yanı sıra başarılı sinemacılar ile söyleşiler, dijital deneyimler, özel gösterimler, sergiler ve konserler de yapılacak.

Festival kapsamında, sinema severlere usta yönetmenlerin en son çektikleri filmlerden, genç yeteneklere, klasik baş yapıtlardan, en yeni filmlere kadar geniş bir yelpaze yer alıyor.

Film gösterimlerinin yanında, sinema sektörünün ustalarının katılacağı söyleşiler ve özel etkinlikleri ile festival, 12 gün süresince İstanbullulara sinema heyecanı yaşatacak.

LÜTFÜ KIRDAR SERGİ VE KONGRE SARAYI'NDA AÇILACAK

İstanbul Film Festivali, 6 Nisan Cuma akşamı Lütfü Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı'nda kırmızı halı yürüyüşüne de sahiplik edecek. Festivalde, Sinema Onur Ödülleri ve teşekkür plaketlerinin sunulacağı törene, Türk sinemasının seçkin yüzleri, Türkiye ve yurt dışından konuklar, oyuncu ve yönetmenler katılacak.

Açılış töreni sonrası, Andrew Haigh tarafından yönetilen ve Charlie Plummer'a ödül kazandıran 'Lean on Pete' filminin gösterimi yapılacak. Lean On Pete oyuncuları arasında bulunan Travis Fimmel festivale katılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.