banner24
banner25

Vatandaşların Yardım Yarışı

İzmir’de meydana gelen depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Tüm Türkiye’den kurumlar ve vatandaşlar İzmir’e yardıma koştu.

Vatandaşların Yardım Yarışı

İzmir’de meydana gelen depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Tüm Türkiye’den kurumlar ve vatandaşlar İzmir’e yardıma koştu.

02 Kasım 2020 Pazartesi 11:58
Vatandaşların Yardım Yarışı

Kızılay, depremin ilk dakikalarından itibaren on binlerce paket gıda, binlerce sıcak ve soğuk içecek, 30 bine yakın su dağıtımı gerçekleştirdi. Bölgede yer alan 323 personel ve gönüllüyle 7/24 hizmet veren Kızılay ekipleri 122 bin kişilik yemek kapasitesiyle 3 öğün sıcak yemek desteği veriyor.

Türk Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı vatandaşların duyarlılığına teşekkür ederken Kızılay olarak ilk andan itibaren deprem bölgesinde olduklarını söyledi.

VATANDAŞLAR NASIL YARDIM YAPABİLİRİZ DİYE BURAYA KOŞTU

Yardım getirmek isteyen vatandaşlara bölgedeki acil ihtiyaçlar hakkında bilgi veren Şanlı, “Tüm Türkiye ilk andan itibaren harekete geçti. Biz bu işin neresinde olabiliriz nasıl yardım yapabiliriz diye herkes buraya geldi. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum vatandaşlarımıza. Deprem olduktan yarım saat sonra kriz masasında koordinasyomuzu sağladık. Lojistik ihtiyaçları belirledik. Gençlerimiz çadır kurdu. Depremin etkilediği bölgelerde gençlerimiz gönüllü ekiplerimiz sahada. Öncelikle İzmirli vatandaşlara teşekkür ediyorum. Ellerine battaniye, mama, hijyenik bez alanlar buraya getiriyorlar. Bizlerde onları buradaki ihtiyacı olan vatandaşlarımıza, ailelere gençlerimiz aracılığıyla anında ulaştırıyoruz. Rabbim bir daha yaşatmasın bu acıları.”

BATTANİYE, POLAR, MAMA, BEZ, OYUNCAK

İhtiyaç duyulan malzemeler hakkında bilgi veren Şanlı, “En çok ihtiyaç olan şeylerin başında havaların da soğumasıyla birlikte battaniye, polar, mama, çocuk bezleri, hijyenik malzemeler, dezenfekte malzemeleri, süt ve çocuklar için oyuncak geliyor. Bazı vatandaşlarımız patates, soğan gibi malzemeler getirmek istiyorlar. Ancak buradaki vatandaşlarımızın yemek pişirme imkanı bulunmuyor. Halkımızın duyarlılığına ayrıca teşekkür ediyoruz. Biz Kızılay olarak 3 öğün sıcak yemek veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.