banner24
banner25

Ünlü Sanatçı Harun Kolçak Hayatını Kaybetti

Bir süredir prostat kanseri tedavisi gören ünlü sanatçı 62 yaşındaki Harun Kolçak hayatını kaybetti.

Ünlü Sanatçı Harun Kolçak Hayatını Kaybetti

Bir süredir prostat kanseri tedavisi gören ünlü sanatçı 62 yaşındaki Harun Kolçak hayatını kaybetti.

20 Temmuz 2017 Perşembe 00:08
Ünlü Sanatçı Harun Kolçak Hayatını Kaybetti

Bir süredir prostat kanseri tedavisi gören ünlü sanatçı 62 yaşındaki Harun Kolçak hayatını kaybetti. Sinema sanatçısı Eşref Kolçak'ın oğlu olan başarılı sanatçı Harun Kolçak'ın hayatını kaybettiği haberi sosyal medyadan duyuruldu.

Harun Kolçak, bir süredir prostat kanseri tedavisi görüyordu. Harun Kolçak'ın vefat ettiği haberi ailesi, hayranları ve sevenlerini yasa boğdu.

Ünlü sinema sanatçısı Eşref Kolçak'ın oğlu olan Harun Kolçak, 1955'te İstanbul'da doğdu.

Saint Benoit'de eğitimini sürdürdüğü dönemde müzik çalışmalarına başlayan Harun Kolçak, o dönemde bas gitar çalmaya başladı. Müzik tutkusunun ardından giden Harun Kolçak, eğitimini yarım bırakarak profesyonel müzik çalışmalarına başladı.

MÜZİK ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Söz yazarı, Türk pop şarkıcısı, besteci ve bas gitarist gibi farklı kimlikler ile tanınan Harun Kolçak, ilk müzik çalışmalarına rock müziğin babası olarak bilinen Erkin Koray ile başladı. 1977 yılında Erkin Koray'ın çıkardığı albümde bas gitar çalan Harun Kolçak, Ritm 68 orkestrasına, 1978'de bas gitarist olarak katıldı.

CAZ MÜZİĞE YÖNELDİ

Askerlik görevinin ardından caz müziğe yönelen Harun Kolçak, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan, Aydın Esen ve Erol Pekcan gibi ünlüler ile çalışarak müzikal deneyimini arttırdı. Harun Kolçak, o dönemde Onno Tunç'tan da orkestrasına katılması için teklif aldı. 7 sene boyunca Onno Tunç Orkestrası'nda bas gitarist, vokalist ve solistlik yapan Harun Kolçak, Aşkın Nur Yengi ve Zerrin Özer ile birlikte yaptığı düetlerle, "Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması" ve "Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması" isimli şarkı yarışmalarında ödüller aldı.

1991'DE BENİ AFFET ALBÜMÜNÜ YAYINLADI

Harun Kolçak, 1991 yılında Onno Tunç ile ortak yaptığı, "Beni Affet" albümü ile büyük bir çıkış yakaladı. Albümlerinin çoğunda şarkı sözleri ve müziklerini kendisi yapan Harun Kolçak, birçok sanatçıya da pek çok eser verdi. Kolçak, 1996 yılında Litvanya'da 13 ülkenin katıldığı, 'Müzikos Festivalis 96'da, 'En İyi İkinci Şarkıcı' seçilmişti.

2012 yılında, 'Yeniden Doğuyorum' adlı solo albümü çıkaran Kolçak, 2013'te, 'Harun Kolçak & Rock Off' adlı grubu kurdu.

PROSTAT KANSERİNE YAKALANDI

Harun Kolçak 2014'te yakalandığı prostat kanseri nedeni ile ameliyat geçirmişti. Kolçak, "Ölüm hayatta bir çok şeye anlam katıyor. Ölümsüz olsa idik birbirimize değer vermezdik"  sözleri ile hastalıkla nasıl mücadele ettiğini açıklamıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Leyla sertoglu 2017-07-21 02:08:16

Çok severdim ya erken gitti Allah rahmet eylesin....

Avatar
Feyza yıldıray 2017-07-21 02:34:47

Bende çok üzgünüm birzamanların efsane ismiydi son şarkısı yanımda kal favorim.Allah rahmet eylesin