banner24
banner25

Türkiye'nin İlk Şova Dayalı Havacılık Organizasyonu

Türkiye'de yapılacak olan ilk şova dayalı hava organizasyonu Eurasia Airshow, Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde gerçekleşecek.

Türkiye'nin İlk Şova Dayalı Havacılık Organizasyonu

Türkiye'de yapılacak olan ilk şova dayalı hava organizasyonu Eurasia Airshow, Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde gerçekleşecek.

19 Mayıs 2017 Cuma 22:08
Türkiye'nin İlk Şova Dayalı Havacılık Organizasyonu

Türkiye'de yapılacak olan ilk şova dayalı hava organizasyonu Eurasia Airshow, Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde gerçekleşecek. 40 milyar dolarlık iş hacmi oluşturacağı tahmin edilen Eurasia Airshow'un, Singapur, Dubai, Paris ve Farnbrough Airshow gibi bu alandaki en köklü havacılık organizasyonları arasına girmesi hedefleniyor.

Düntada büyük ilgi gören havacılık şovlarına Türkiye'de bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Türkiye'nin ilk yapılacak şova dayalı uluslararası ticari ve askeri havacılık organizasyonu olan Eurasia Airshow, 2 yılda bir tekrarlanacak. Organizasyon, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek.

25-28 NİSAN 2018'DE ANTALYA'DA DÜZENLENECEK

25-28 Nisan 2018 tarihinde Antalya'da düzenlenecek olan dev organizasyon, ticari ve askeri havacılık sektöründe yaklaşık 40 milyar dolarlık bir iş hacmi geliştirilmesini hedefliyor. Eurasia Airshow'da tüm dünyanın havacılık ve uzay sanayiinin önemli oyuncuları buluşacak.

UÇUŞ GÖSTERİLERİ DE YAPILACAK

Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan etkinlik, şova dayalı, uçuş gösterilerini de içerecek. Organizasyon hazırlıkları da şimdiden başladı. Eurasia Airshow, birçok kurum ve kuruluş tarafından destekleniyor. Bu kapsamdaki en önemli destek ise Cumhurbaşkanlığı'ndan geldi. Eurasia Airshow, Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından himaye edilmesi, Türkiye'nin uluslararası havacılık sektöründe ana oyuncular arasında yer alma vizyonu açısından önemli bir gösterge oldu.

Organizasyonun, Cumhurbaşkanlığı himayesi ile gerçekleştirilecek olmasının Eurasia Airshow'un önemi ve değerini daha da arttırdığını aktaran Eurasia Airshow Genel Müdürü Ferhat Yenibertiz, "Eurasia Airshow'un Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilmeye layık görülmesinden onur ve gurur duyduk. Bu, etkinlik için çok önemli bir destek. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştirilen projelere baktığımızda, Türkiye'ye değer katacak projeler olduklarını görüyoruz. Eurasia Airshow da bu kapsamda değerlendirilmiş olması bizi gururlandırdı." dedi.

TÜRKİYE'NİN GLOBAL MARKASI HALİNE GELECEK

Organizasyonun, dünyadaki benzerleri olan Singapur, Dubai,  Farnbrough, Paris Airshow gibi köklü organizasyonlara benzer şekilde devlet desteği alındığını ifade eden Yenibertiz, "Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinin, Eurasia Airshow'u hedeflerine daha güçlü bir şekilde taşıyacağına inanıyoruz. Dünyadaki diğer büyük çaplı air showlar'da benzer devlet himayeleri ile dünya çapında marka oluyor. Bu destek, uluslararası katılımcılar açısından bakıldığında organizasyona olan ilgiyi arttırıyor." şeklinde konuştu.

Yenibertiz, Türkiye'nin ilk havacılık organizasyonu olacak Eurasia Airshow'un, Türkiye'nin uluslararası havacılık sektöründe, THY ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ/TAI) gibi önemli global markalardan biri olacağını kaydetti.

400'DEN FAZLA FİRMANIN KATILMASI BEKLENİYOR

Eurasia Airshow, turizmin göz bebeği olan ve G-20 gibi önemli organizasyona ev sahipliği yapan Antalya'da düzenlenecek. Organizasyon, yeterli altyapı ve büyüklüğe sahip Türkiye'nin en işlek ilk 3 havalimanı arasında bulunan Antalya Uluslararası Havalimanı içinde, Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından ayrılan 300 bin metrekarelik alanda yapılacak. Alanda, 50 bin metrekare kapalı alan, 65 chalet ile  100'den fazla uçak için statik sergileme alanı yer alacak. Organizasyona, 400'den fazla firma katılması bekleniyor. Organizasyona, 150'nin üzerinde sivil ve askeri delegasyonun katılımı ile toplamda 100 bin civarında kişinin katılması bekleniyor.

Etkinliğe yönelik yoğun bir tanıtım faaliyeti yürütülüyor. Organizasyon yetkilileri bu amaçla birçok ülkede temaslarda bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.