banner24
banner25

Şenoba'da Askeri Helikopter Düştü: 13 Şehit

Türkiye'yi yasa boğan acı haber Şırnak'tan geldi. Uludere ilçesi Şenoba beldesinde havalanan askeri helikopter düştü, 13 asker şehit oldu.

Şenoba'da Askeri Helikopter Düştü: 13 Şehit

Türkiye'yi yasa boğan acı haber Şırnak'tan geldi. Uludere ilçesi Şenoba beldesinde havalanan askeri helikopter düştü, 13 asker şehit oldu.

01 Haziran 2017 Perşembe 02:00
Şenoba'da Askeri Helikopter Düştü: 13 Şehit

Türkiye'yi yasa boğan acı haber Şırnak'tan geldi. Uludere ilçesi Şenoba beldesinde havalanan askeri helikopter düştü, 13 asker şehit oldu. Helikopterde aralarında 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu 13 asker şehit oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 13 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Türkiye'yi yasa boğan acı olay, Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba bölgesinden geldi. Bölgeden havalanan askeri helikopter ile akşam saatlerinde irtibat kesildi. Şırnak Valiliği, askeri helikopterin yüksek gerilim hattına takılması sonucu düştüğü açıklamasını yaptı.

TSK'dan yapılan açıklamada, kazada 13 askerin şehit olduğu belirtilerek, Şırnak Şenoba Tugay Komutanlığı'ndan kalkış yapan ve içinde 13 personelin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi helikopterin, kalkıştan kısa süre sonra, alınan ilk bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucu kaza kırıma uğradığı vurgulandı.

ŞIRNAK VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Şırnak Valiliği, Türkiye'yi yasa boğan helikopter kazası ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Şırnak İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan Cougar tipi helikopterimiz, kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir." ifadelerine yer verildi.

TÜMEN KOMUTANI DA ŞEHİT OLDU

Yüksek gerilim hattına takılarak kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde, 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile birlikte iki albay, bir yarbay, bir binbaşı, 3 yüzbaşı, bir üsteğmen 2 başçavuş ve 2 uzman çavuş bulunduğu belirtildi.

Askeri helikopter kazasının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a gitti.

Ayrıca Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, helikopter kazası ile iligili incelemelerde bulunmak üzere Şınak'a hareket etti.

Son Güncelleme: 01.06.2017 02:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.