banner24
banner25

Menderesli Öğrenciler Farklı Bakmayı Öğrendi

Menderes Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi’nde sekiz ay önce başlatılan ‘Benim Gözümden Hayat ‘etwinning projesi sayesinde öğrenciler yeni bir bakış açısıyla çevrelerine bakmayı öğrendiler.

Menderesli Öğrenciler Farklı Bakmayı Öğrendi

Menderes Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi’nde sekiz ay önce başlatılan ‘Benim Gözümden Hayat ‘etwinning projesi sayesinde öğrenciler yeni bir bakış açısıyla çevrelerine bakmayı öğrendiler.

13 Haziran 2020 Cumartesi 12:32
Menderesli Öğrenciler Farklı Bakmayı Öğrendi

Edebiyat öğretmeni Cansel Akansu Çubuk ve fotoğraf çekmeyi seven on bir öğrencisinin yürüttüğü bu projede her ay farklı bir konu belirlendi.

FARKLI BAKMAYI ÖĞRENDİLER

İzmir’in seçkin okullarından olan Menderes Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ve Edebiyat öğretmeni Cansel Akarsu Çubuk önemli bir projeye imza attı. ‘Benim Gözümden Hayat ‘etwinning projesi sayesinde öğrenciler yeni bir bakış açısıyla çevrelerine bakmayı öğrendiler. Edebiyat öğretmeni Cansel Akansu Çubuk ve fotoğraf çekmeyi seven on bir öğrencisinin yürüttüğü bu projede her ay farklı bir konu belirlendi. Her ay proje ortakları online toplantılar yapıp o ayın konusunu belirledi; hem öğrenciler hem de öğretmenler çalışmalarını başta twinspace olmak üzere çeşitli platformlarda paylaştı.Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve Azerbaycan'dan toplam 33 öğretmen ve 306 öğrencinin katıldığı ‘Benim Gözümden Hayat’ projesinde, mart ayından itibaren uzaktan eğitimde evden çalışan çocuklar üretmeye devam etti.Nisan ayında "Benim Penceremden Hayat ve Umut" konulu çalışmalar yapan öğrenciler, şiirlerle umudun bitmediğini anlatırken, pencerelerinden çektikleri fotoğraflarla da umudun hep var olduğunu kameraları ile ifade ettiler. Ayrıca projedeki ortak okullarla hazırlanan akrostiş şiir çalışmasında da evde kalmanın ve maske takmanın önemine dikkat çektiler.

HEDEFE ULAŞILDI

Projeye başlarken amaçlarının öğrencilerin estetik bakış açısıyla, kendi objektifleriyle belirlenen konu üzerinde çekim yapıp paylaşmalarını sağlamak ,öğrencilerin çevrelerinde akıp giden hayata karşı daha duyarlı, farkındalığı yüksek ve çevresindeki güzellikleri yayabilme becerisine sahip bireyler olmalarını ,akranlarıyla işbirliği içerisinde çalışmak olduğunu belirten Cansel Akarsu Çubuk hedeflerine ulaştıklarını belirtti.Proje tüm ortak okulların çalışmalarından web 2.0 uygulamaları ile oluşturulan final sergisi ile haziran ayının ilk haftası son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.