banner24
banner25

Kuzey Kore'den Yeni Bir Füze Denemesi Daha

Son dönemde yaptığı füze denemeleri ile ABD, Japonya ve Güney Kore ile ilişkileri oldukça gerilen Kuzey Kore, yeni bir füze denemesi daha yaptı.

Kuzey Kore'den Yeni Bir Füze Denemesi Daha

Son dönemde yaptığı füze denemeleri ile ABD, Japonya ve Güney Kore ile ilişkileri oldukça gerilen Kuzey Kore, yeni bir füze denemesi daha yaptı.

15 Mayıs 2017 Pazartesi 12:32
Kuzey Kore'den Yeni Bir Füze Denemesi Daha

Son dönemde yaptığı füze denemeleri ile ABD, Japonya ve Güney Kore ile ilişkileri oldukça gerilen Kuzey Kore, yeni bir füze denemesi daha yaptı. Kuzey Kore yönetimi, pazar günü denemesi yapılan füzenin, nükleer başlık taşıma özelliğine sahip olan yeni nesil bir balistik füze olduğunu ileri sürdü.

KUZEY KORE'NİN FÜZESİ NÜKLEER BAŞLIK TAŞIMA KAPASİTESİNE SAHİP

Kuzey Kore tarafından denemesi yapılan füze, 2 bin kilometre yüksekliğe ulaşırken, 700 kilometre de mesafe kat etti. Füze daha sonra Japonya'nın batı kıyısı açıklarında denize düştü.

Füze denemesi haberleriyle ilgili açıklama yapan Güney Kore, ise Pyongyang yönetiminin füze denemesine yönelik iddialarını henüz teyit edemediklerini dile getirdi.

Kuzey Kore'nin yaptığı füze denemeleri uluslararası arenada tepki görmeye devam ediyor. Füze denemelerinin devam etmesi nedeniyle ABD ile Kuzey Kore arasında yaşanan gerilim de tırmanıyor.

ABD VE JAPONYA BM'Yİ ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Kuzey Kore'nin füze denemeleri sonrası ABD ve Japonya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) acil çağrıda bulunarak Salı günü toplantı yapılmasını istedi.

Füze denemesi ile ilgili açıklama yapan Kuzey Kore resmi devlet haber ajansı KCNA, denemesi yapılan füzenin, orta-uzun menzilli balistik Hwasong-12 füzesi olduğunu ve testin başarıyla sonuçlandığını duyurdu. Haberde ayrıca füzenin nükleer başlık taşıma kapasitesine de sahip olduğu açıklandı. Ajans, denemenin, Devlet Başkanı Kim Jong-un tarafından takip edildiğini de bildirdi.

ABD: SON PROVOKASYON

ABD'den deneme ile ilgili yapılan açıklamada, füze denemesinin 'son provokasyon' olduğu belirtildi. ABD yönetimi, yaşanan bu durumun, tüm devletlerin, Kuzey Kore'ye karşı daha güçlü yaptırımlar uygulamak için harekete geçmesi gerektiğini gösterdiği vurgulandı.

Güney Kore'de geçen hafta göreve gelen ve Kuzey Kore ile yakınlaşma yanlısı Devlet Başkanı Moon Jae-In, füze denemesini, 'bir provokasyon' olarak değerlendirirken, Çin yönetimi ise taraflara itidal çağrısında bulundu.

Son Güncelleme: 15.05.2017 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.