banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Konya'da köpeğe eziyete İzmir’den tazminat talebi

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde köpeğe yönelik eziyete, İzmir'den tazminat talebi geldi.

Konya'da köpeğe eziyete İzmir’den tazminat talebi

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde köpeğe yönelik eziyete, İzmir'den tazminat talebi geldi.

26 Kasım 2022 Cumartesi 12:47
Konya'da köpeğe eziyete İzmir’den tazminat talebi
 Avukat Ensar Aktürk, "Talebimizin temel amacı da farkındalık yaratmak, bu eylemleri yapanların maddi külfet ile karşılaşabileceğini hatırlatmaktır. Tazminat kazanılması halinde yine bir barınağa verilecektir" dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir görevlinin elindeki kürekle köpeğe vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen görüntüler sosyal medyada tepki çekti. Görüntüler üzerine, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla dün sabah polis ekipleri harekete geçti. Görüntülerle ilgili Murat Bacak ve köpeği sürükleyerek götüren Sefa Çakmak gözaltına alınarak Dutlukır Polis Merkezi'ne götürüldü. İşlemlerinin ardından ters kelepçe takılarak adliyeye sevk edilen Murat Bacak ve Sefa Çakmak, Sulh Ceza Hakimliği'nce 'Bir ev Hayvanına veya Evcil Hayvana İşkence Etme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Görüntüye tepkiler sürerken; köpeğe yönelik eziyete İzmir'den tazminat talebi geldi. İzmir Barosuna kayıtlı 8 avukat, görüntüleri sosyal medyada izleyen hayvansever müvekkillerinin psikolojik sarsıntı yaşadığını belirtti. Avukatlar; Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na dilekçeyle başvurup, yaşadığı psikolojik sarsıntı sonrası müvekkillerinin satın aldığı ilacın bedeli olan 100 TL, suyun bedeli 3 TL ile bir başka hayvan bakım evine verilmek üzere 4 bin 725 TL talebinde bulundu. Talebin karşılanmaması halinde konunun yargıya taşınacağı vurgulandı.
Tazminat talebinde bulunan avukatlardan Ensar Aktürk, "Ülkemizde, her gün yaşanan kadın cinayetlerinden sonra gelen 2'nci büyük problem hayvanların katledilmesi. Biz bu kişileri, insan ya da hayvan katili diye ayırmıyoruz. İnsana yapan hayvana, hayvana yapan insana da kolaylıkla aynı şiddeti uygular. Bu nedenle hayvan öldüren kişiler de yargılanmalı ve ağır cezalar olmalıdır. Hayvan rehabilitasyon merkezinde çalışan bu kişilerin önce kendileri rehabilite edilmelidir. Aksi takdirde bir gün gelecek bir insanı da çekinmeden öldüreceklerdir ki, bunun hayvan öldürmeden bir farkı yoktur. Hayvanlar da insanlar gibi duygu sahibidir. Tabi, biz bu eylemi gerçekleştirenlerin kendi başlarına bu işi yaptıklarına inanmıyoruz. Çekimler dikkatli izlenirse, bu eylemin sürekliliği anlaşılır, etrafta bir kişi bile ne oluyor demiyor o anda. Emir komuta silsilesi altında gerçekleşmiş gibi görünüyor. Bu nedenle suçu işleyen belediye personelinden en üst kademedeki amire kadar inceleme yapılması, sorumluluğu, ihmali olanların tespit edilip cezalandırılması tekrar benzer olayların yaşanmaması için önemli olacaktır. Müvekkil adına tazminat talebimizin temel amacı da farkındalık yaratmak, bu eylemleri yapanların maddi külfet ile karşılaşabileceğini hatırlatmaktır. Tazminat kazanılması halinde yine bir barınağa verilecektir" dedi.
Son Güncelleme: 26.11.2022 12:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.