banner24
banner25

Kolej Karataraklı, İzmir'e 12 Kişilik Sınıflar ve Farklı Mimari İle Geliyor

Karataraklı Eğitim Kurumları, 1998 yılında eğitim koçluğu ile başlayan eğitim hizmetleri kapsamında, 2018-2019 eğitim öğretim sezonunda kendine has tarzıyla kolej açıyor.

Kolej Karataraklı, İzmir'e 12 Kişilik Sınıflar ve Farklı Mimari İle Geliyor

Karataraklı Eğitim Kurumları, 1998 yılında eğitim koçluğu ile başlayan eğitim hizmetleri kapsamında, 2018-2019 eğitim öğretim sezonunda kendine has tarzıyla kolej açıyor.

20 Haziran 2018 Çarşamba 15:31
Kolej Karataraklı, İzmir'e 12 Kişilik Sınıflar ve Farklı Mimari İle Geliyor

Karataraklı Eğitim Kurumları, 1998 yılında eğitim koçluğu ile başlayan eğitim hizmetleri kapsamında, 2018-2019 eğitim öğretim sezonunda kendine has tarzıyla kolej açıyor.

İzmir'in kalbinde, hayatın merkezinde açılacak olan kolej Alsancak'ta yer alacak. Mimarisiyle dikkat çeken kolej, kurucu Ertan Karataraklı'nın farklı ve başarılı eğitim anlayışı ile açılacak. Yıllardır farklı ve alternatif tarzı ile kendine has bir eğitim modeli oluşturan Karataraklı Eğitim Kurumları, kurs ve kreşten sonra şimdi de eğitimde adını kolejle duyurmak istiyor.

Karataraklı Eğitim Kurumları bünyesinde açılacak olan kolej, farklı mimarisi ve eğitime farklı bakış açısıyla dikkat çekiyor.

'OKULLARA ALTERNATİF OKUL'

Kolejin kurucusu ve Karataraklı Eğitim Kurumları sahibi Ertan Karataraklı, yeni açacakları kolej ve eğitime bakış açısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karataraklı, "1998 yılında öğrenci koçluğu telaffuz bile edilmiyorken öğrenci koçluğunu İzmir'de uygulamaya başladık. Daha sonra dershanelerde kafama yatmayan şeyleri görüp kendi alternatif özel kursumuzu açtık. Şimdi de okullarda kafama yatmayan unsurları tespit edip kendi alternatif okulumuzu açmaya karar verdik." dedi.

BU OKULDA HERŞEY VAR

Açılacak olan kolejle ilgili bilgi veren Karataraklı, "Velileri ve öğrencileri özel ders öğretmeni aramaktan, etüt'mü, dershanemi, butik mi, genel mi diye düşünmekten artık kurtaracağız. Ayrıca, 'gitar kursumu, bateri hocasımı, heykelmi, seramikmi, hangi salonda fitness yapacak' diye düşünmekten ve kararsızlıktan kurtaracak bir okul açıyoruz. Kolej Karataraklı, tüm bu kararsızlıklara tek çatı altında çare olmak için açılıyor.

Okul mantığına farklı bir boyut kazandırarak, 9. sınıftan başlayarak öğrencilerimizin tüm hobilerini yaparken aynı zamanda üniversiteye hazırlanacağı bir eğitim alacağı bir okul konsepti hazırlıyoruz. 

"HER SINIFIMIZ VE HER ÖĞRENCİMİZ ÖZEL"

Okulumuzda bursluluk sınavı yapılmayacak. Her öğrenci aynı şartlarda eğitim alacak. Özel  öğrencilerimiz ve özel sınıflarımız olmayacak, her sınıfımız ve her öğrencimiz özel olacak." şeklinde konuştu.

KENDİNE HAS MİMARİSİ İLE FARKLI VE ÖZEL BİR OKUL

Alsancak'ta şık ve farklı mimarisi ile dikkat çeken kolej binası, Karataraklı Eğitim Kurumları'nın kendine has eğitim tarzını, okul binasına da yansıtıyor. Okulda  sınıflardan kantin ve  yemekhaneye kadar şık ve elit bir mimari göze çarpıyor.

OKULDAKİ MİMARİ DETAYLARDA ÖĞRENCİLERE MESAJLAR VAR

Okulda yer alan mimarinin her detayı ayrı bir mesajı simgeliyor. Örneğin siyah sıralar, siyah sınıf kapıları eğitimin ciddiyetini simgeliyor. Ayrıca okulda yer alan beyaz yazı tahtalarının etrafı siyah kalın çerçevelerle çevriliyor. Okulda akıllı tahta kullanılmıyor. Bu konuya kısaca değinen Karataraklı, öğrencileri kurşun kalemle yapılan bir sınava hazırlamak için akıllı tahtalara gerek olmadığını söylüyor.

250 KONTENJAN VE 12 KİŞİLİK SINIFLAR

Okulda akademik eğitime önem vereceklerini aktaran Karataraklı, sadece lise eğitimi vereceklerini söyledi. 9. sınıftan itibaren öğrenci alacak kurumda maksimum 250 öğrenci eğitim görecek. Sınıflar 12 kişilik olacak. Sınıflarda 12 kişiden fazla öğrencinin verimi düşüreceğini söyleyen Karataraklı, okulda maksimum 250 öğrencinin, 12 kişilik sınıflarda özel bir eğitim alacağını ifade etti.

LİSE EĞİTİMİNİN  İKİ AMACI

Liselerin iki amacı olduğunu aktaran Karataraklı, "Bunlardan ilki öğrencileri yaşama hazırlamak. İkincisi ise öğrenciyi seçeçeği mesleğe hazırlamak. Biz kendi kararını kendi verecek öğrenciler yetiştireceğiz. Çocuklar yönetimde mutlaka söz sahibi olacak. Biz öğrencileri hayata hazırlarken aynı zamanda ileride yapmak istediği mesleğe hazırlayacağız. Okulda yer alacak uzman eğitim kadrosu ve psikologlar sayesinde öğrencinin ilgi ve yeteneklerine yönelik meslek seçimine yardımcı olacağız." diye konuştu.

Okulda öğrencilerin başka bir kurs yada etkinliğe ihtiyaç duymaması adına herşey tasarlanmış. Okulda, birbirinden farklı kurs ve kulüpler sayesinde öğrenciler hem hobileriyle vakit geçirebilirken, hemde üniversiteye başarıyla hazırlanma imkanı bulacaklar.

ÇOK ÇEŞİTLİ KULÜPLER

Kolej Karatarklı'da, psiko drama, tiyatro, heykel, dijital tasarım, bateri, klasik ve bas gitar, edebiyat, dans, matematikçiler, felsefe, satranç, sağlık ve fitness, gastronomi, hızlı okuma ve ileri hafıza teknikleri, sosyal sorumluluk ve çevre, sokak hayvanlarını koruma kulübü gibi farklı ve zengin kulüp seçenekleri yer alacak.

YURTDIŞI ÜNİVERSİTE İMKANI

Okuldan mezun olacak öğrencileri birçok ülkede eğitim görme fırsatı bekliyor. Yurtdışı üniversite olanakları arasında, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Almanya, Polonya, Avusturya, Avustralya ve Macaristan'da yer alan üniversiteler yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.