banner24
banner25

Kızılay'ın 'Umudu Ol' Yardım Gemisi Somali'ye Yola Çıktı

Kızılay'ın 'Umudu Ol' adıyla hazırladığı yardım kampanyası kapsamında 13 bin tonluk yardım gemisi Somali'ye uğurlandı.

Kızılay'ın 'Umudu Ol' Yardım Gemisi Somali'ye Yola Çıktı

Kızılay'ın 'Umudu Ol' adıyla hazırladığı yardım kampanyası kapsamında 13 bin tonluk yardım gemisi Somali'ye uğurlandı.

05 Haziran 2017 Pazartesi 03:04
Kızılay'ın 'Umudu Ol' Yardım Gemisi Somali'ye Yola Çıktı

Kızılay'ın 'Umudu Ol' adıyla hazırladığı yardım kampanyası kapsamında 13 bin tonluk yardım gemisi Somali'ye uğurlandı. Kızılay'ın, ilaç, un, şeker ile çocuk maması yüklü 13 bin tonluk 'Sebat' adlı yardım gemisi, Mersin Taşucu Limanı'nda düzenlenen tören sonrası Somali'ye doğru uğurlandı. Somali'nin tüm bölgelerine gidecek olan yardımlar 3 milyon Somalili vatandaşın bir aylık gıda ihtiyacı karşılanacak.

Ramazan ayında Kızılay tarafından Yemen, Somali ve Sudan'a gönderilecek olan üç yardım gemisinin ilki olan Sebat adlı gemi, Mersin Taşucu Limanı'ndan tören ile uğurlandı. Yardım gemisinin uğurlama törenine Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden de katıldı.

Kızılay'ın yardım gemisi, Somali'nin tüm bölgelerine gidecek olan yardım gemisi, açlıkla karşı karşıya kalan 3 milyon kişinin bir aylık gıda ihtiyacını karşılayacak.

İKİ YARDIM GEMİSİ DAHA HAZIRLANACAK

Törende konuşan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Afrika'nın boynuzu denen Doğu Afrika ile Yemen'in ağır bir açlık ve kuraklık krizi ile karşı karşıya kaldığını belirtti. Yaklaşık 20 milyon insanın bu durumdan etkilendiğini ifade eden Kınık, bu krizden etkilenen 15 ülke arasında yer alan Somali, Güney Sudan ve Yemen'in en ağır duruma sahip ülkeler olduğunu kaydetti.

Dr. Kınık, Sebat adlı gemiye benzer iki geminin daha hazırlandığını, bir sonraki yardım gemisinin Yemen'e gideceğini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da, açlık çeken, kuraklık ve iç savaştan dolayı hergün binlerce insanın öldüğü Afrika'ya Türkiye'deki kardeşlerinin bir gemi dolusu sadece erzak değil muhabbet ve dostluğu da gönderdiğini söyledi. Kaynak, geçen yıl da Mersin'den Gazze'ye Ramazan ayında insani yardım gönderildiğini hatırlatarak, "Türkiye'nin ay yıldızlı bayrağını gören ve Türk Kızılay'ının kırmızı hilalini gören insanların yüzünde oluşan sevinci, coşkuyu görmelisiniz." dedi.

Yardım gemisinde taşınan yük, Somali Kızılay'ı ile yerel yetkililer ve Kızılay'ın Somali delegasyonu aracılığı ile Somali'nin tüm bölgelerinde, özellikle kuraklığın vurduğu bölgelere dağıtılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.