banner24
banner25

"Karne İçin Her Hediye Doğru Değil"

Öğrenciler için karne günü geldi çattı. Anne ve babaların notları yüksek olan çocuklarına hediye alma zamanı geldi.

"Karne İçin Her Hediye Doğru Değil"

Öğrenciler için karne günü geldi çattı. Anne ve babaların notları yüksek olan çocuklarına hediye alma zamanı geldi.

08 Haziran 2017 Perşembe 16:57
"Karne İçin Her Hediye Doğru Değil"

Öğrenciler için karne günü geldi çattı. Anne ve babaların notları yüksek olan çocuklarına hediye alma zamanı geldi. Her çocuğun hediye hak ettiğini fakat ailelerin bu motivasyon aracını alırken iki kez düşünmesi gerektiğini belirten Kurumsal İletişim Yöneticisi Ebru Uğraşan, hediye konusunda ailelerin dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak bu konuda dikkat edilmesi gereken noktaları aktardı.

Ailelerin okullarında yüksek not alan ya da karnesinde başarı gösteren çocukları çeşitli hediyeler ile ödüllendirmesinin doğru olduğu düşünülsede, uzmanlar bu konunun iki kez düşünülmesi gerektiğini söylüyor. Kurumsal İletişim Yöneticisi Ebru Uğraşan ailelere şu tavsiyelerde bulundu: "Bu hediyelerin ileriye yönelik motivasyon taşıması için aileler bazı konulara dikkat etmeli. Çocuğu takdir etmek içsel motivasyonu artırarak pekçok hediyeden daha anlamlı ve duygusal gelişime faydalı olur.

EKSTRA ÖDÜLLER​​​​​​

Ailelerin en çok uyguladığı ödüllendirme yöntemlerinden biri de fiziki ve maddi ödüller içeren ekstra ödüllendirmedir. Ekstra ödüller, öğrenciyi ilgisini çekmeyen konulara yönelterek, yeni bilgi ve beceri kazanmasına yardımcı olur. Bu tarz ödüller genelde kısa süreli hedefler için etkili olur. Çoğu zaman ödül ortadan kalktığı anda öğrencilerin konuya olan ilgisi azalarak motivasyonları düşer. Hatta konuya içsel bir ilgi duyması bile engellenebilir. İçsel motivasyon ise dış motivasyona göre daha fazla zaman ve hazırlık gerektirdiğinden, olgunlaşması zaman alabilir. Bu motivasyon çeşidin de motivasyonun ödüle bağlı olduğunu unutmamak gerekli.

Öğrencinin kendi kendine motivasyonunun artması ve duygusal gelişimin sağlanması için verilen ödül çeşididir. Çocukla birlikte oyun oynamak, çok sevdiği bir uçak maketini birlikte yapmak gibi etkinlikler bu tür ödüle örnek olur. Bu ödüller uzun ömürlü bir etkiye sahiptir, öğrenciye bir konu veya beceriyi öğrenmek için başarı ve anlamlılık hissi verir. İçsel motivasyona sahip olan öğrenciler notlara ve fiziksel ödüllere fazla önem vermez.

Tüm bunlar gözönüne alındığında aileler çocuklarına başarıları için ödül verir iken bir kez daha düşünmeli, onların motivasyonunu iyi yönde sağlamak için ekstra ve içsel ödüllere önem vermelidir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.