banner24
banner25

İzmir'e 4 Mavi Bayrak Daha

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, Türkiye'de buluna mavi bayraklı plajlara bu yıl 10 yeni plaj daha ekledi. Bunlardan 4'ü İzmir'de yer aldı.

İzmir'e 4 Mavi Bayrak Daha

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, Türkiye'de buluna mavi bayraklı plajlara bu yıl 10 yeni plaj daha ekledi. Bunlardan 4'ü İzmir'de yer aldı.

30 Mayıs 2017 Salı 16:39
İzmir'e 4 Mavi Bayrak Daha

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, Türkiye'de buluna mavi bayraklı plajlara bu yıl 10 yeni plaj daha ekledi. Bunlardan 4'ü İzmir'de yer aldı. Böylece İzmir'deki mavi bayraklı plaj sayısı son 12 yılda yüzde 120 artışla 51'e çıktı. Bu artışta en büyük rolü, Büyükşehir Belediyesi'nin arka arkaya hayata geçirdiği ileri biyolojik arıtma tesisleri oynadı.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı 2017 verilerine göre, 'Mavi Bayrak' uygulamasına sahip 49 ülke içinde Türkiye, İspanya ve Yunanistan'dan sonra üçüncü sırada yer aldı. Türkiye'de de 'Mavi Bayraklı' plaj sayısını bu yıl 51'e yükselten İzmir, böylece son 12 yılda yüzde 120'lik bir artışa imza attı.

İzmir, 2005'te sadece 23 mavi bayraklı plaja sahip iken, 2017 yılı sezonunda Çeşme'de 10, Dikili'de 5, Foça'da 7,  Menderes'te 11, Seferihisar'da 9, Karaburun'da 3, Selçuk'ta 4, Urla ve Aliağa'da birer tane olmak üzere toplam 51 plaja mavi bayrak almayı başardı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARITMA TESİSİ YATIRIMLARINA HIZ VERDİ

Urla ve Aliağa, bu yıl ilk kez listeye girdi. İzmir, geçtiğimiz sene 47 olan mavi bayraklı plajlarına 4 yeni plaj daha ekledi. Geçtiğimiz yıl Türkiye'de 444 adet olan mavi bayraklı plaj sayısı da  bu yıl 454'e yükseldi.

10 yeni mavi bayraklı plajın 4'ünün İzmir'de olması dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 7.5 milyon liralık yatırım ile 2015 yılında düzenlenerek kentin turistik ilçesi Urla'ya kazandırılan Urla Kum Denizi Plajı, Urla'nın tek mavi bayraklı plajı olarak listeye girmeyi başardı.

İZMİR'DEKİ MAVİ BAYRAK SAYISI 51'E YÜKSELDİ

Sağlıklı ve güvenli yüzmenin dünyadaki en önemli göstergelerinden biri olan mavi bayrağın İzmir'de herkesi gururlandıracak seviyeye ulaştığını aktaran Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Mavi Bayrak Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, "Mavi Bayrak verirken deniz temizliği, çevrenin korunması, insanların güvenliğini güvence altına alan 33 kriterimiz bulunuyor. Son yıllarda, İzmir kıyı turizminde yaşanan hareketlenme ile birlikte Mavi Bayrak sayılarında artış oldu.

Bu yıl Türkiye genelinde mavi bayrak alan plaj sayısı 10 adet arttı. Bunun 4'ünün İzmir'de olması çok sevindirici. Son dört- beş yıllık sürede İzmir'de bayrak sayısı hızla artıyor. Bu artışın, hem turizmden daha fazla pay alınmak istenmesi hem de deniz suyu kalitesinin artmasına bağlı olduğunu söyleyebiliriz. İzmir'de mavi bayraklı plaj sayısının daha da artacağını düşünüyoruz." dedi.

Gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olan Mavi Bayrak için plal kategorisinde 33, marina kategorisinde ise 24 kriter yer alıyor.

Türkiye'de, Antalya ve Muğla'dan sonra en fazla Mavi Bayrak'a sahip üçüncü kent İzmir.

İZMİR'DE 64 ARITMA TESİSİ VAR

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı 2017 yılı Mavi Bayrak Ödülleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne haklı gurur yaşattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir arıtma seferberliği başlatarak kentin yarımada dahil tarım ve  turizm havzalarını kirlilikten kurtardı. İZSU Genel Müdürlüğü İzmir genelinde bugün 64 adet arıtma tesisini işletiyor.

Son Güncelleme: 30.05.2017 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.