banner24
banner25

İzmir, Avrupa Bisiklet Finali İçin 500 Bin Kilometre Yaptı

Avrupa genelinde düzenlenen, kentlerde, 'bisikletle yapılan kilometrelerin' yarıştığı ve en çok pedal çeviren kentin kazanacağı Avrupa Bisiklet Yarışması'nda (European Cycling Challenge 2017) İzmir ile Polonya'nın Gdansk şehri birincilik için yarışıyor.

İzmir, Avrupa Bisiklet Finali İçin 500 Bin Kilometre Yaptı

Avrupa genelinde düzenlenen, kentlerde, 'bisikletle yapılan kilometrelerin' yarıştığı ve en çok pedal çeviren kentin kazanacağı Avrupa Bisiklet Yarışması'nda (European Cycling Challenge 2017) İzmir ile Polonya'nın Gdansk şehri birincilik için yarışıyor.

23 Mayıs 2017 Salı 12:59
İzmir, Avrupa Bisiklet Finali İçin 500 Bin Kilometre Yaptı

Avrupa genelinde düzenlenen, kentlerde, 'bisikletle yapılan kilometrelerin' yarıştığı ve en çok pedal çeviren kentin kazanacağı Avrupa Bisiklet Yarışması'nda (European Cycling Challenge 2017) İzmir ile Polonya'nın Gdansk şehri birincilik için yarışıyor. İzmir bisiklet yolu bakımından oldukça gelişmiş bir kent. Belediye tarafından bisiklet kiralama hizmeti verilen şehirde, birçok bisiklet kulübü de bulunuyor. İki kent arasında nefes kesen bir mücadele yaşanıyor. Yarışma kapsamında her iki şehrin de bisikletle yaptığı mesafe 500 bin kilometreye dayanırken, İzmirli bisikletçilere Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları da destek oldu.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibibu yıl da Avrupa Bisiklet Yarışması'na İzmir'i temsilen bu yıl da katılan Büyükşehir Belediyesi, İzmirli bisiklet platformu, kulübü ve derneklerinin büyük desteği ile zirve yarışını sürdürüyor. Geçen yıl 52 Avrupa şehri arasında 17.'ci olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl yarışın son haftasına girilirken 2.'ci sıradaki konumunu korudu.

İZMİRLİ BİSİKLETSEVERLER ADETA SEFERBERLİK İLAN ETTİ

İzmirli bisikletseverler de yarışma için adeta seferberlik ilan etti. Yarışmaya bir destek de belediye başkanlarından geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu öncülüğünde biraraya gelen ilçe belediye başkanları, Konak Vapur İskelesi önünden Alsancak Vapur İskelesine kadar 2,7 kilometrelil mesafede pedal çevirdi.

Etkinliğe Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yarışı ilk sırada sürdüren Polonya'nın Gdansk şehri ile İzmir arasında çok az bir fark kaldığını ifade ederek, tüm İzmirlileri yarışa katılmaya çağırdı.

Yüzlerce bisikletli ile birlikte Alsancak İskelesi'ne kadar pedal çeviren Başkan Aziz Kocaoğlu, bisikletin sadece sportif amaç ile değil aynı zamanda bir ulaşım aracı olarak da kullanılmasını istediklerini kaydetti.

İZMİR GEÇEN YIL 17. OLMUŞTU

Bisikletle pedal çevrien binlerce İzmirli, 3 haftadır şehrin adını taşıyan takımın bir üyesi olarak, bir çok Avrupa şehri ile yarışıyor. Geçen yıl 52 Avrupa şehri arasında 72 bin 73 kilometre ile 17.'ci olan İzmir, bu yıl ilk günden itibaren 2.'ci sıraya yerleşti.

1 Mayıs'ta başlayan yarışma 31 Mayıs'ta sona erecek. Yarışmada İzmir, 22.'ci günün sonunda 490 bin kilometreye ulaştı. İlk sıradaki Polonya'nın Gdansk kenti ise 510 bin kilometrede.

Yarışmada Türkiye'yi temsil eden bir diğer şehir olan Mersin ise 15.'ci sırada yer alıyor.

Türkiye'den Mersin ve İzmir'in katılığı yarışmaya, İsveç'ten 9, İtalya'dan 8, Fransa'dan 4, İrlanda'dan 5, Portekiz'den 3,  İsviçre'den 2, Polonya'dan 2, İngiltere'den 2, Litvanya'dan 4, KKTC, Hırvatistan, Macaristan ve İspanya'dan ise birer şehir katılıyor.

Yarışma kapsamında isteyen herkes bulunduğu şehrin takımına ücretsiz olarak kaydoluyor ve yaptığı bisiklet yolculuklarını bir ay süreyle mobil uygulama yardımıyla kaydedip Avrupa şehirleriyle yarışıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.