banner24
banner25

İngiltere'ye Yapılan Uçuşlarda Elektronik Yasak Bitti

İngiltere hükümeti, Türkiye'den İngiltere'ye yapılan uçuşlarda kabin içinde uygulanan elektronik cihaz yasağının kaldırılacağını açıkladı.

İngiltere'ye Yapılan Uçuşlarda Elektronik Yasak Bitti

İngiltere hükümeti, Türkiye'den İngiltere'ye yapılan uçuşlarda kabin içinde uygulanan elektronik cihaz yasağının kaldırılacağını açıkladı.

20 Temmuz 2017 Perşembe 15:30
İngiltere'ye Yapılan Uçuşlarda Elektronik Yasak Bitti

İngiltere hükümeti, Türkiye'den İngiltere'ye yapılan uçuşlarda kabin içinde uygulanan elektronik cihaz yasağının kaldırılacağını açıkladı. Konuyla ilgili olarak İngiliz yetkilileri, Türk makamları ile irtibata geçerek yasağın kaldırılacağını belirtti.

İNGİLTERE'YE YAPILAN UÇUŞLARDA KABİN YASAĞI KALKIYOR

İngiltere, bir süre önce Türkiye'den İngiltere'ye doğru yapılan uçuşlarda kabin içinde elektronik cihaz bulundurmaya yasak getirmişti. Türkiye'nin yasağın kaldırılmasına yönelik yürüttüğü yoğun çalışma meyvesini verdi. İngiliz makamları, uçuşlarda kabinlerde uygulanan elektronik cihaz yasağının kaldırılacağını Türk makamlarına bildirdi.

İKİ BAKAN ARAYARAK BİLDİRDİ

İngiltere'nin uçuşlarda uygulanan kabin içindeki elektronik cihaz yasağı uygulamasını kaldıracağı haberini, İngiltere Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak yasağın kaldırılmakta olduğunu dile getirdiler.

Yapılan görüşmelerde İngiliz bakanlar Duncan ve Johnson'ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, İngiliz makamlarının yaptığı değerlendirme sonrası yasağın kaldırılması yönünde bir karar alındığını aktardığı belirtildi.

KABİNDE ELEKTRONİK CİHAZ KISITLAMASI

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İstanbul Atatürk Havalimanı'nın da yer aldığı 8 ülkede bulunan 10 havalimanından, İngiltere ise Türkiye dahil olmak üzere 6 ülkeden gelen doğrudan uçuşlarda, kabin içinde dizüstü ve tablet bilgisayar ile normalinden büyük cep telefonlarının alınmasını yasaklamıştı.

ABD'nin mart ayından beri Türkiye'den yapılan uçuşlarda başlattığı elektronik eşya yasağı uygulaması, 5 Temmuz'da Türk Hava Yolları'nın New York'a yaptığı uçuşla kaldırılmıştı.

Son Güncelleme: 20.07.2017 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.