banner24
banner25

Güvenlik Görevlisi Robot Suya Düşüp Devre Dışı Kaldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkenti Washington'da güvenlik görevlisi olarak görev yapan bir robot polis, bilinmeyen bir nedenle suya düştü ve devre dışı kaldı.

Güvenlik Görevlisi Robot Suya Düşüp Devre Dışı Kaldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkenti Washington'da güvenlik görevlisi olarak görev yapan bir robot polis, bilinmeyen bir nedenle suya düştü ve devre dışı kaldı.

19 Temmuz 2017 Çarşamba 21:01
Güvenlik Görevlisi Robot Suya Düşüp Devre Dışı Kaldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkenti Washington'da güvenlik görevlisi olarak görev yapan bir robot polis, bilinmeyen bir nedenle suya düştü ve devre dışı kaldı. Haberin duyulması sonrası bazı sosyal medya kullanıcıları robotun intihar ettiği yorumunda bulundu.

ABD'nin başkenti Washington'da MRP Realty tarafından geçtiğimiz hafta Facebook sayfasında, "Kasabada artık yeni bir şerif var" mesajı ile yeni alınan robot güvenlik görevlisinin görevine başlaması duyrulmuştu.

SUYUN İÇİNDE BULUNDU

K5 olarak adlandırılan robot polis, ABD'nin başkenti Washington'da yer alan Harbor Kompleksi'nde devriye görevini yaptığı sırada henüz bilinmeyen bir nedenle bir fıskiyenin içinde bulunan suya düştü. Suya düşen robot kullanılmaz hale geldi.

Kompleks çalışanlarından biri olan Bilal Farooqui, bu zamansız ölümü fotoğraflayarak twitter hesabından paylaştı. Farooqui, sosyal medyada yayınladığı mesajında, "Ofis binamıza yeni bir güvenlik robotu gelmişti. Kendisini suda boğdu. Bize uçan araba sözü verdiler ama elimize geçen şey intihara meyilli robotlar." ifedelerine yer verdi.

OLAYDA KASIT MI VAR?

Robotun suyun içine kendisinin mi girdiği yoksa birileri tarafından mı atıldığı araştırılıyor. Robotu üreten Knightscope şirketi Pazarlama ve Satış Sorumlu Başkan Yardımcısı Stacy Dean Stephens, yaşanan olayın münferit olduğunu ve konuyla ilgili araştırmanın devam ettiğini kaydetti. Stephens, olayda hiç bir insanın zarar görmediğini, olaya kimsenin de dahil olmadığını vurguladı. Komplekse yeni bir K5 robotu gönderildi.

MRP Realty, robot programının pilot bir program olduğunu ve yaşanan hataların nedeninin bulunması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Bu olay, hangi noktaların geliştirilmesi gerektiğini gösteriyor. Bu sayede buradakilerin güvenliğine katkıda bulunabiliriz." dedi. Yaşanan olayın nedeni ile ilgili olarak da MRP, "Öğrenmek için çabalıyoruz." açıklamasında bulundu.

K5'LERİN YAŞADIĞI İLK OLAY DEĞİL

Yaşanan bu kaza K5 robotlarının karıştığı ilk şüpheli vaka değil. Geçtiğimiz Nisan ayında California'da bulunan bir otoparkta görevli bir K5 robotu, bir kişinin saldırısına uğramıştı. Geçtiğimiz yıl da yine California'da bulunan bir alışveriş merkezinde görevli bir K5 robotunun, küçük bir çocuğu yaraladığı ileri sürülmüştü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.