banner24
banner25

Facebook'tan 44 Milyon Kullanıcıyı Kapsayan Emniyet Hareketi

Dünyanın en yaygın sosyal medya platformu olan Facebook, Türkiye'de bulunan 44 milyondan fazla Facebook kullanıcısıyla ilgili emniyet hareketi başlattı.

Facebook'tan 44 Milyon Kullanıcıyı Kapsayan Emniyet Hareketi

Dünyanın en yaygın sosyal medya platformu olan Facebook, Türkiye'de bulunan 44 milyondan fazla Facebook kullanıcısıyla ilgili emniyet hareketi başlattı.

25 Mayıs 2017 Perşembe 19:22
Facebook'tan 44 Milyon Kullanıcıyı Kapsayan Emniyet Hareketi

Dünyanın en yaygın sosyal medya platformu olan Facebook, Türkiye'de bulunan 44 milyondan fazla Facebook kullanıcısıyla ilgili emniyet hareketi başlattı. Facebook, bu hareketle, Türkiye'nin dört bir yanında, çevrim içi emniyet konusunda farkındalığı amacıyla, sürdürülebilir kalkınma alanında çalışan Habitat Derneği'yle Türkiye'ye özel kapsamlı iş birliği gerçekleştiriyor. Eğitimler kapsamında kullanıcılardan gelecek olan, Facebook hesap silme, Facebook hesap açma gibi sorular da yanıt bulacak.

Facebook tarafından gerçekleştirilen ve 'Kontrol Bende' adıyla hayata geçirilen program, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun da desteğiyle yapılıyor. Program çerçevesinde, 20 şehirde Habitat gönüllüleri tarafından Facebook'un güvenli kullanımıyla ilgili çeşitli eğitimler düzenlenecek.

FACEBOOK, TÜRKİYE'DE GENİŞ ÇAPLI BİR ÇEVRİMİÇİ EMNİYET HAREKETİ BAŞLATTI

İnsanlara kendilerini ifade edebilecekleri güvenli bir ortam oluşturma hedefiyle hareket eden Facebook, Habitat Derneği ile birlikte, çevrimiçi emniyet konusundaki farkındalığı arttırmayı amaçlayan bir iş birliği gerçekleştiriyor. 'Kontrol Bende' adlı program kapsamında, Habitat gönüllüleri, Türkiye'nin 20 farklı şehrinde Facebook'un güvenli kullanımıyla çevrim içi emniyet hakkında çeşitli eğitimler düzenleyacak.

TÜRKİYE'DE 44 MİLYON KULLANICI

Türkiye'de 44 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan Facebook, çevrim içi emniyet konusunda önemli bir farkındalık adımı attı. Habitat Derneği ile 'Kontrol Bende' adıyla yapılan program, BTK tarafından da destekleniyor.

Programla ilgili lansman toplantısı Ankara'da yapıldı. Ev sahipliği ve açılış konuşmasını BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan yaptı. Toplantıda, Facebook Kamu Politikaları Türkiye Sorumlusu Nilay Erdem ile Habitat Derneği Genel Koordinatörü Başak Saral da yer aldı.

BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, burada yaptığı konuşmada, "Programın paydaşlarına ve Facebook'a gerçekleştirdikleri bu farkındalık projesi için çok teşekkür ediyorum. BTK, bu tür farkındalık çalışmalarını destekleyarak paydaşı olmaktan mutluluk duymaktadır." dedi.

Facebook Türkiye Kamu Politikaları Sorumlusu Nilay Erdem, güvenli bir Facebook deneyimi sunmnın, şirketin birincil önceliği olduğunu belirterek, Habitat'la yapıkları iş birliğini ve çevrimiçi emniyet konusunda Facebook'un bakış açısına değindi. Erdem, "İnsanlar hergün hikayelerini paylaşmak, arkadaşları ile ve akrabaları ile iletişim kurmak için, dünyayı başkalarının gözünden görmek için Facebook'u ziyaret ediyor. Bizde herkesin Facebook'ta vakit geçirir iken kendisini güvende hissetmesini istiyoruz. Bu amaçla Facebook'u güvende tutmaya yardımcı olmak için teknolojimizi sürekli geliştirmeye, bu alana yatırım yapmaya ve yeni ürün, politika ve eğitici programlar hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu program ile Türkiye'de bir yıl içinde 10 binin üzerinde kişiye yüz yüze ulaşarak, insanların Facebook'un tüm kullanıcılarına açık olan güvenlik araçlarını nasıl kullanacaklarını anlatmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantıda, Habitat Genel Koordinatörü Başak Saral da, Facebook'la yaptıkları iş birliği ile ilgili konuştu. Saral, "Habitat, yaklaşık olarak 15 yıldır Türkiye'de, e-vatandaşlık, dijitalleşme, dijital içerik ile teknolojik yenilik geliştirme odağında onlarca proje hayata geçirdik. 'Kontrol Bende' adıyla hayata geçirilen yeni projemiz ile Facebook'la el ele verip, 'Bilinçli ve sorumlu çevrimiçi davranış nasıl olmalı' sorusunun cevabını bütün dijitalleşmiş bireylere anlatmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

FACEBOOK TARAFINDAN 100 GÖNÜLLÜ EĞİTİLECEK

Program kapsamında, Facebook, 100 Habitat gönüllüsünü eğitecek. Eğitim alan Habitat gönüllüleri, 20 farklı şehirde bulunan katılımcılara, çevrimiçi emniyet ve Facebook'un güvenli olarak kullanımı konusunda eğitimler verecek. Proje kapsamında, bir yıl içinde toplam on binden fazla Facebook kullanıcısına çevrim içi emniyet eğitimi verilmesi amaçlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.