banner24
banner25

En çok Kullanılan Emoji Açıklandı

Facebook, 17 Temmuz Dünya Emoji Günü kapsamında en çok kullanılan emojileri açıkladı. Genel kullanımda en çok gözünden yaş gelerek gülen LOL emojisinin gönderildiği ortaya çıktı.

En çok Kullanılan Emoji Açıklandı

Facebook, 17 Temmuz Dünya Emoji Günü kapsamında en çok kullanılan emojileri açıkladı. Genel kullanımda en çok gözünden yaş gelerek gülen LOL emojisinin gönderildiği ortaya çıktı.

19 Temmuz 2017 Çarşamba 13:51
En çok Kullanılan Emoji Açıklandı

Facebook,  Dünya Emoji Günü kapsamında en çok kullanılan emojileri açıkladı. Genel kullanımda en çok gözünden yaş gelerek gülen LOL emojisinin gönderildiği ortaya çıktı.

Akıllı telefon ve sosyal medya kullanımının artmasıyla emojiler, paylaşımlarda ve konuşmalarda gittikçe daha fazla kullanılması arttı. Artık birçok kişi anlatmak istediğini emoji yoluyla ifade edebiliyor. Ya da yazılanları desteklemesi açısından emoji kullanılıyor. Sadece Facebook'ta her gün 60 milyon emoji gönderiliyor. Messenger’da ise günlük 5 milyar emoji gönderiliyor.

17 Temmuz Dünya Emoji Günü kapsamında Facebook, dünya çapında en çok kullanılan emojileri açıkladı. Listenin birinci sırasında LOL olarak da bilinen gözünden yaş gelircesine kahkaha atan emoji bulunuyor. Mark Zuckerberg’in kendi hesabından yaptığı açıklamada yer alan raporda; dünyada en çok kullanılan emojileri ve hangi ülkelerin hangi emojileri daha çok kullandıkları bilgileri yer aldı. Facebook’ta en çok kullanılan emojiler listesinin ilk sırasında “Gözünden yaş gelerek gülen emoji” yer alıyor. Ardından da kalp gözlü sevgi emojisi geliyor.

HANGİ ÜLKE HANGİ EMOJİYİ KULLANIYOR?

ABD’de en çok kullanılan emoji gözlerinden yaşlar akarak gülerken yuvarlanan emojiyken, Meksika ve Brezilya ise gözlerinden kalpler çıkan emojileri kullanmayı tercih ediyor.

Facebook'ta emojilerin bölgelere göre de kullanımı değişiyor. Birkeşik Krallık en çok LOL emojisini kullanırken, ABD ve Endonezya ''rolling on the floor version'' yani yan yatarak gülen emojiyi kullanıyor. Fransa göz kırpmayı kullanırken, Almanya ve Tayland ise tüm emojilerin öncüsü gülen suratı kullanıyor. Meksika ve Brezilya'da kalp gözlü emoji birinciliği alırken, İspanya ve İtalya ise öpücük emojisini kullanıyor.

Messenger'da ise İngiltere, Kanada ve Tayland kişisel ve grup konuşmalarda kalbi daha çok kullanıyor. ABD ve Hindistan ise öpüşen emojileri kullanmayı tercih ediyor. Endonezya 32 diş sırıtışı, Avusturalya utangaç gülümsemeyi, Fransa kalbe ok atan emojiyi kullanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.