banner24
banner25

‘’Depremzede teyzemizin suyu, 130 lira para ödenmediği için bir ay boyunca bağlanmamış’’

AK Partili Avcı, Müşerref Yardaş ile ilgili konuştu; ‘’Büyükşehir’in neden Müşerref teyzeyi ziyaret ettiği ortaya çıkmıştır.’’

‘’Depremzede teyzemizin suyu, 130 lira para ödenmediği için bir ay boyunca bağlanmamış’’

AK Partili Avcı, Müşerref Yardaş ile ilgili konuştu; ‘’Büyükşehir’in neden Müşerref teyzeyi ziyaret ettiği ortaya çıkmıştır.’’

10 Nisan 2021 Cumartesi 19:31
‘’Depremzede teyzemizin suyu, 130 lira para ödenmediği için bir ay boyunca bağlanmamış’’
AK Parti Karaburun İlçe Başkan’ı Adem Avcı, elektriği kesildiği ileri sürülen Müşerref Yardaş’ı ziyaret ederken, yaptığı açıklamada, ‘’Elektrik kesintisi kesinlikle söz konusu değildir. Devletimiz teyzemizin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu asılsız haberden dolayı hem Müşerref teyzemiz mağdur olmuştur hem de kamuoyu yanıltılmıştır’’ dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ayıbın da bu olayla ortaya çıktığını belirten Avcı, ‘’Konteyner kurulunca su bağlanması için İZSU’ya başvuruyorlar. İZSU 130 lira olan abone parası olmadan bağlanmayacağını söylemiş. Depremzede olduklarını belirtmelerine rağmen bir ay boyunca su bağlanmamış. Büyükşehir ekibi de bugün gelince su faturasını da alıp gitmişler. Bugün neden geldikleri de ortaya çıkmıştır’’ dedi.

Karaburun Yaylaköy’de, konteynerde yaşayan depremzede 94 yaşındaki Müşerref Yardaş’ın elektriğinin, faturasını ödenmediği gerekçesi ile kesildiği iddiaları, İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklama ile yalanlandı. Olayın haberlere düştükten sonra; İlçe Kadın Kolları Başkanı Neşe Kaplan ve İlçe Teşkilat Başkanı Burhan Bora ile Yaylaköy’deki Müşerref Yardaş’ı ziyaret eden AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı, konu ile ilgili açıklama yaptı. Hem yetkili kurumlarla hem de Müşerref Yardaş ile konuştuklarında elektriğin hiçbir zaman kesilmediğini belirten Başkan Avcı, ‘’Söz konusu haber çıkınca inanmadıklarını ve yetkili kurumdan bilgi alarak olayın gerçek olmadığını anladık. Hemen Müşerref teyzemizin yanına geldik. Teyzemizin kendi ağzından da elektriğin kesilmediğini öğrendik. Yapılan haberde çekilen fotoğraf ile ilgili de Müşerref teyze bize, ‘Tanımadığım biri beni konteynerın önüne getirdi, fotoğrafımı çekti ve bir şey söylemeden gitti’ dedi. Teyzemizin bir şikayeti olmadığı gibi devletin kendisine verdiği hizmetten dolayı da duacıdır.’’ dedi.

İZSU suyu para yatırılmadı diye bir ay bağlamamış

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU’nun depremzede Müşerref Yardaş’ı mağdur ettiklerini bu olayla öğrendiklerini belirten AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı, ‘’Müşerref teyzemize konteyner 2 ay önce geliyor ve su bağlanması için İZSU’ya başvuruyorlar. İZSU 130 lira olan abone parsını vermeden suyun bağlanmayacağını söylüyor. Depremzede olmalarını belirtmelerine rağmen, bir ay boyunca su konteynera bağlanmıyor. Bir ay sonunda ise köy muhtarı İsa Arıcı, İZSU’ya abone parsı olan 130 lirayı yatırıyor ve su sonunda bağlanıyor. Elektrik kesildi yalan haberi çıkınca Büyükşehir ekibi Müşerref teyzemizin yanına geliyor. Daha sonra da ödenecek olan bir aylık su faturasını da alıp gidiyorlar. Büyükşehir Belediyesi’nin neden bugün Müşerref teyzeye ziyaret ettiği de böylece ortaya çıkmıştır. Kendi yaptıkları kabahatlerini örtmeye çalışmışlardır. Sayın Büyükşehir Belediyesi bir yalan habere kapılıp, ‘Annemizin karanlıkta kalmasına müsaade etmeyeceğiz’ demişti ama kendi idaresindeki İZSU’nun depremzede yaşlı teyzemize, bir ay boyunca para ödemediği gerekçesi ile su bağlanmadığından bi haber. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik yapılan bir haberden Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı da ortaya çıkmıştır. Takdiri, Karaburunlu ve İzmirli hemşehrilerimize bırakıyorum’’ dedi.

Müşerref teyze konteynerde kalmaktan mutlu, eve girmek istemiyor…

30 Ekim’de yaşanan depremin ardından Kösedere Köyü’nde konteyner kent kurulduğunu belirten AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı, ‘’Konteyner kentin haricinde; bir tane Bozköy’e, bir tane de Müşerref teyzemiz için Yaylaköy’e konteynerın Kaymakamlık aracılığıyla devletimiz temin etti. Burada kalanlarda, yaşlı oldukları için uzak olan Kösedere Köyü’ne gitmemesi ve talepleri doğrultusunda, devletimizin vatandaşın ayağına götürdüğü hizmettir. Müşerref teyzenin kızı Ümran Şenbahar ise bize, ‘’Annem konteynerı çok sevdi. Eve girmek istemiyor, kendi konteynerde kalmak istiyor. Zaten bizim evimizde hemen yanı başında.’ diye söyledi. Çarptırılarak yapılan bir haber sonucu hem Müşerref teyzemizi üzmüşlerdir hem de olamayan bir olayı oldu gibi göstererek kamuoyunu yanıltmaya çalışmışlarıdır. Bu yapılanı doğru bulmuyoruz’’ dedi.

Son Güncelleme: 10.04.2021 19:34
Anahtar Kelimeler:
IbbİZSUKaraburunTeyze
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.