banner24
banner25

Atık Pil Getirene Zeytin Fidanı Hediye

İzmir'de yıl boyu topladıkları atık pilleri getiren vatandaşlara zeytin fidanı hediye ediliyor.

Atık Pil Getirene Zeytin Fidanı Hediye

İzmir'de yıl boyu topladıkları atık pilleri getiren vatandaşlara zeytin fidanı hediye ediliyor.

08 Haziran 2017 Perşembe 23:31
Atık Pil Getirene Zeytin Fidanı Hediye

İzmir'de yıl boyu topladıkları atık pilleri getirene zeytin fidanı hediye ediliyor. Atık pil getirene zeytin fidanı kampanyasına İzmirliler büyük ilgi gösterdi. Büyükşehir zeytin fidanı hediyesini almak için İzmirliler'in atık pillerini, belediyedeki kumbaraya atmaları yeterli.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile ilçe belediyeleri desteği ile düzenlenen kamğanyayla atık pil getirene zeytin fidanı hediye ediliyor.

İzmir'de düzenlenen atık pil kampanyası vatandaşların büyük ilgisini topladı. Bu sene 20. kez düzenlenen Atık Pil Kampanyası, her yaştan İzmirliler'in katılımına sahne oluyor. Yıl boyu kullandıkları pilleri toplayan İzmirliler, atık pilleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi personel girişinde bulunan kumbaralara atarak zeytin fidanı hediyelerini alıyor.

EN ÇOK GETİREREK DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLER

Atık Pil Kampanyası'na katılan ve en çok atık pil getirenlere çeşitli ödüller verilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, çevre bilincinin geliştirilmesi için TAP ve ilçe belediyelerinin işbirliği içinde düzenlediği 'Atık Pil Toplama Kampanyası' İzmirliler'in büyük beğenisini çekti.

Vatandaşlar, sene boyunca topladıkları kullanılmış piller ile kampanyaya katıldıklarında, kendilerine zeytin fidanı hediye ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, etkinliğin başlangıcını yaptı. Kampanya 8 Haziran akşamına kadar sürecek.

Vatandaşlar, sene boyunca topladıkları kullanılmış pilleri, Büyükşehir Belediyesi'nin personel giriş kapısında kurulan stantlardaki kumbaralara atıyor. Daha sonra ise zeytin fidanını alıyor. 

En çok atık pil getirenlere, notebook, tablet bilgisayar, masaüstü bilgisayar, satranç seti, yazıcı, spor seti ve interaktif dokunmatik akıllı tahta gibi ödüller dağıtılacak.

Kampanya kapsamında daha önceki yıllarda toplanan atık pil miktarı şöyle: 2010'da 21.1 ton, 2011'de 25 ton, 2012'de 27.6 ton, 2013'te 29.1 ton, 2014'te 33.6 ton, 2015'te 37,6 ton, 2016'da ise 37,8 ton.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.