banner24
banner25

Aşkıyla Evlenebilmek İçin Prenseslikten Vazgeçti

Japonya İmparatoru Akihito'nun torunu olan Prenses Mako, sevgilisiyle evlenebilmek için prenseslikten vazgeçiyor.

Aşkıyla Evlenebilmek İçin Prenseslikten Vazgeçti

Japonya İmparatoru Akihito'nun torunu olan Prenses Mako, sevgilisiyle evlenebilmek için prenseslikten vazgeçiyor.

18 Mayıs 2017 Perşembe 01:15
Aşkıyla Evlenebilmek İçin Prenseslikten Vazgeçti

Japonya İmparatoru Akihito'nun torunu olan Prenses Mako, sevgilisiyle evlenebilmek için prenseslikten vazgeçiyor. İmparator Akihito'nun da "yaşlılıktan dolayı" tahtı bırakacağı belirtildi.

Japonya İmparatoru Akihito'nun 25 yaşındaki torunu Mako, okuldan aradaşı olan sevgilisiyle evlenebilmek için prenseslik ünvanından vazgeçiyor. Prenses Mako'nun, soylu aileden gelmeyen sevgilisiyle evlenmesi halinde geleneklere göre prenseslik ünvanından vazgeçmesi gerekiyor.

PRENSES MAKO 5 YIL ÖNCE TANIŞTI

Japonya İmparatoru Akihito'nun torunu olan Prenses Mako, prenseslikten bile vazgeçtiği sevgilisiyle 5 yıl önce tanıştı. Damat adayı olan Kei Komuro, bir hukuk bürosunda çalışıyor. Prenses Mako ile sevgilisi Kei Komuro'nun önümüzdeki günlerde nişanlanacakları, önümüzdeki yıl da evlenecekleri ileri sürüldü.

SOYLULARLA EVLENMEYEN PRENSESLER ÜNVANLARINI KAYBEDİYOR

Japonya'daki kraliyet geleneklerine göre, soylularla evlenmeyen prensesler bu ünvanlarını kaybediyor. Bir müzede çalışan Prenses Mako, kanunların sadece erkeklere imparatorluk tanıması nedeniyle imparatorluk tahtına çıkamayacaktı.

AKİHİTO TAHTI BIRAKIYOR

Japonya İmparatoru Akihito'nun da yaşlılıktan dolayı görevini bırakacağı belirtildi. Japonya Bakanlar Kurulu'nun önümüzdeki Cuma günü, 83 yaşındaki Akihito'nun tahtı bırakmasını onaylayan yasayı onaylayacağı tahmin ediliyor. Akihito, "Yaşlandığından dolayı görevini layıkıyla yerine getiremeyeceğinden" endişe ettiğini açıklamıştı. Akihito'nun imparatorluk ünvanını bırakması halinde, son 200 yıl içinde tahttan feragat eden ilk imparator olacak.

Akihito, 1989 yılında tahta çıkmıştı. Akihito sonrası yerine 57 yaşındaki oğlu Veliaht Prens Naruhito'nun geçmesi bekleniliyor.

İmparator Akihito'nun varisleri arasında, 51 yaşındaki oğlu Prens Akişino, 10 yaşındaki torunu Hişaito ile 81 yaşında olan kardeşi Hitaçi de yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Elif perçin 2017-05-18 22:36:05

Helal olsun valla

Avatar
Feyza 2017-05-18 23:14:20

Aşk için yapmış parayla satın alınabilirmi....