banner24
banner25

Abdülhekim Bingöl: “Yerel Medyaya Sahip Çıkılsın”

İzmir Ticaret Odasının Temmuz ayı toplantısında yerel medyanın sorunlarının konuşulduğu toplantıda Abdulhakim Bingöl önemli açıklamalarda bulundu.

Abdülhekim Bingöl: “Yerel Medyaya Sahip Çıkılsın”

İzmir Ticaret Odasının Temmuz ayı toplantısında yerel medyanın sorunlarının konuşulduğu toplantıda Abdulhakim Bingöl önemli açıklamalarda bulundu.

30 Temmuz 2021 Cuma 14:11
Abdülhekim Bingöl: “Yerel Medyaya Sahip Çıkılsın”

Ege Manşet Gazetesi İmtiyaz sahibi ve İzmir Ticaret Odası yerel medyadan sorumlu meclis üyesi Abdulhakim Bingöl, “Böyle devam edilirse gazeteler kapanacak” dedi.

İzmir Ticaret Odası Meclisinin on line toplantısına katılan yerel medyadan sorumlu üyesi Abdulhakim Bingöl, yaptığı açıklamada, “Sayın meclis üyesi ve çok değerli basın mensubu arkadaşlarım sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum. 30 Haziran 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığımız tarafından yayınlanan tasarruf tedbirleri genelgesinde zaten zor ve kısıtlı durumda olan yerel medyanın kapanma aşamasına getirmiş oldu. Bunların üzerine tasarruf tedbirleri nedeniyle bizlere reklam veren ilçe belediyeleri ve diğer kurumlar otomatikman bizlerden gazete ve ilan alımlarını durdurdu” dedi.

YEREL MEDYA TASARRUF TEDBİRLERİNİN DIŞINDA BIRAKILSIN

İzmir’de kısıtlı ve az sayıda yerel medya oluğunu belirten Bingöl, “Böyle devam ederse, tek tek kapanacak. Bundan dolayı Başkanımızdan, yerel medyanın tasarruf tedbirleri dışında tutulmasını istiyoruz. Çünkü bu durum şehrimizde bulunan yerel medyanın, özgürce haber yapmasını engelleyecek bir durum alacaktır. Zaten zor durumda olan yerel medyamız, bu tasarruf tedbirleri uygulanması nedeniyle büyük bir çıkmaza girecek. Değerli meclis üyesi arkadaşlarımdan, ikinci bir isteğim yerel medyamıza sahip çıkılmasıdır. Şehirimizin yerel radyo, gazete ve televizyonları ile zor ayakta durmaya çalışıyor. Büyük firma ve şirketler ulusal yayın yapan kuruluşlara reklam, ilan ve tasarımlarını veriyorlar. Bu nedenle yerel medyaya, sahip çıkılması gerektiğini” söyledi.

İzmir Ticaret Odası ve Ege Manşet Gazetesi İmtiyaz sahibi Abdulhakim Bingöl, “Her zaman yanımızda olan ve bizlere destek veren, medyamıza sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

Bingöl, “Başta Meclis Başkanım, yönetim kurulu ve meclis üyesi arkadaşlarımı saygı ile selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.