banner24
banner25

ABD Vizesi için 5 Yıllık Sosyal Medya Şartı

Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) yeni vize başvuru formunda, başvuranlar için son 5 yılda kullandıkları tüm sosyal medya hesapları incelenmek üzere isteniyor.

ABD Vizesi için 5 Yıllık Sosyal Medya Şartı

Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) yeni vize başvuru formunda, başvuranlar için son 5 yılda kullandıkları tüm sosyal medya hesapları incelenmek üzere isteniyor.

07 Haziran 2017 Çarşamba 01:18
ABD Vizesi için 5 Yıllık Sosyal Medya Şartı

Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) yeni vize başvuru formunda, başvuranlar için son 5 yılda kullandıkları tüm sosyal medya hesapları incelenmek üzere isteniyor.

ABD'ye yeni vize başvuru formunda, başvuran kişilerin 15 yıl öncesine kadar dayanan biyografik bilgi sağlaması ve son 5 yılda kullandıkları tüm sosyal medya hesaplarındaki kullanıcı adlarının paylaşılması isteniyor.

VİZE BAŞVURUSU İÇİN SOSYAL MEDYA HESAPLARI DA İSTENİYOR

ABD vizesi için başvuran kişilerden, yüzlerce sayfa bilgi sağlaması bekleniyor. Eğer son 15 yıl içinde kullandığınız bir telefon numarasını yazmayı unutursanız ya da kısa süreliğine deneyip vazgeçtiğiniz bir iletişim aracını biyografinize eklemezseniz vize başvurunuz bu sebeple reddedilebilir.

KÜÇÜK HATALARA DİKKAT

Göçmenlik Bürosu avukatları ve savunucuları bu aşırı beklentilerin, masum hatalar yapan kişilerin ya da bütün sosyal medya kullanıcı adlarını hatırlayamayan kişilerin başvurularının sebepsiz yere iptal edilmesine yol açabileceğini söylüyor.

San Francisco'lu avukat olan ve aynı zamanda da İranlı Amerikan Baro Birliği Başkanı olan Babak Yusufzade, soruların konsolosluk görevlilerine, kimin vize alıp kimin alamayacağına dair rastgele bir güç verdiğini ve alınan kararların incelenmediğini belirtti.

ABD, DÜNYADAKİ EN SIKI VİZE BAŞVURU SÜREÇLERİNDEN BİRİNE SAHİP

Konuyla ilgili konuşan İranlı Amerikan Baro Birliği Başkanı Babak Yusufzade, “ABD dünyadaki en sıkı vize başvuru süreçlerinden birine sahip. Başvuru sürecinin neden daha da sıkılaştırılması gerektiğine dair hiçbir bilgi ya da gerekçe sunulmuyor.” dedi.

Son Güncelleme: 07.06.2017 01:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.