banner24
banner25

Yılda 10 Mağaza Açmayı Hedefliyor

İzmir’in şarküteri markası Gürtat’ın Genel Müdürü Yaşar Özel, Radyo Pause canlı yayınına katıldı.

Yılda 10 Mağaza Açmayı Hedefliyor

İzmir’in şarküteri markası Gürtat’ın Genel Müdürü Yaşar Özel, Radyo Pause canlı yayınına katıldı.

24 Kasım 2020 Salı 11:27
Yılda 10 Mağaza Açmayı Hedefliyor

Gaziemir Sarnıç’ta bulunan üretim ve paketleme tesisinde gerçekleşen canlı yayında dinleyiciler sürpriz hediye paketleri kazandı.

Kısa süre önce Ulukent’te 20. mağazasını açan Gürtat, yılda 10 mağaza açmayı hedefliyor. Canlı yayında Mustafa Karslıoğlu’nun sorularını cevaplayan Gürtat Genel Müdürü Yaşar Özel, peynirlerin ve diğer ürünlerin yörelerinde üretildiğinin altını çizdi. Ezine peyniri Çanakkale’den, Obruk Peyniri Konya’dan getirdiklerini söyledi. Yeni açılan Gürtat Plus mağazalarında yer alan manav reyonunda yer alan meyve ve sebzeleri de yöresinden getirdiklerini vurguladı.

Yaşar Özel, “Gürtat’ta toplam 235 çalışanımız var. Yaklaşık 2,5 yıllık bir şirketiz. Gürtat, 2018 yılında Gürler Grup ortaklarından Muzaffer Gürler tarafından kuruldu.

‘OBRUK PEYNİRİ’ YER ALTI MAĞARALARINDA BEKLETİLİYOR

Gürtat olarak cennet ülkemizin yörelerinden ürünleri getirip mağazalarımızda satıyoruz. Obruk peynirimiz Konya’nın Divle Köyü’nden ismini almış. Obruk peyniri Toros Dağları’nın eteklerinde kekik, ardıç, gelincik, yaban yoncası, papatya ve kuzu kulağından beslenen koyun ve keçilerden elde edilen bir peynirdir. ‘Türk Rokforu’ diye de anılır. Konya-Karaman bölgesinde obruklarda yer altı mağaralarında yaklaşık 6 ay bekletiliyor. Suyunu alıyorlar, bakımını yapıyorlar. Keçi ve koyun derilerinin içine basılıyor. Orada doğal bakterilerle birlikte lezzetini tamamlıyor. Daha sonra bizde 4-5 ay daha bekletiyoruz. Yaklaşık 10 ay bekledikten sonra raflarda yerini alıyor.

EZİNE PEYNİRİ’NİN KLASİĞİ OLMAZ

Ezine peynirleri hakkında bilgi veren Özel, “Çanakkale yöremizin Ezine ilçesinden adını almış bir ürün.Çanakkale yöresinin meralarında o yörenin otlarıyla beslenen koyun ve keçilerin sütlerinden elde ediliyor. Biz orada Ercan Uysal’ın ürettiği peynirleri alıyoruz. Birçok mağazada Ezine peyniri diye satılan ürünler Ezine olmuyor maalesef. Klasik Ezine denilen peynirler genelde ağırlıklı inek peyniridir. Ezine’nin klasiği olmaz. Ezine peynir yüzde 40-45 civarında keçi, 40-45 civarında koyun, geri kalanı ise inek peynirinden oluşur. Eskiden inek peyniri hiç yoktu Ezine’de. İnek peyniri yeni nesilin kokusunu benimsemesi için, keçi ve koyun peyniri’nin kokusunu almak için koyuluyor.” şeklinde konuştu.

PEYNİRLERİMİZİ ŞİRDEN MAYASI İLE ÜRETİYORUZ

Peynir ,Sütün mayalanması ile oluşuyor.Sütü mayalamak İçin Endüstriyel maya kullananlarda var .Ancak biz tamamen doğal Şirden mayası kullanıyoruz.Geviş getiren hayvanların midesinin ön kısmına Şirden deniliyor.Şirden içerisinde rendin denilen bir madde var. Rendinin içerisinde de iki aktif bileşen var. Sütü peynire dönüştüren maddeler var. Şirden mayası ile yapılan peynirler GDO ve katkı maddesi içermiyor. Biz peynirlerimizi şirden mayası ile yapıyoruz.” dedi.

ÖZKANLAR, MAVİŞEHİR VE GÜZELBAHÇE MAĞAZALARI AÇILIYOR

Yeni mağazalar hakkında bilgi veren Özel, “Mevcut şarküteri reyonlarımıza ek olarak yeni konsept Gürtat Plus mağazalarımızda manav reyonu ve kuruyemiş reyonlarımızı ekledik. Mağaza açmakla ilgili bir çok semtten çok talep geliyor. Önümüzdeki hafta Özkanlar, Aralık ayında Mavişehir ve Güzelbahçe mağazalarımızı açmayı planlıyoruz. Her yıl 10 mağaza açma hedefimiz var”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.