banner24
banner25

Türkiye Dünya Bal Üretiminde İkinci Sırada

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'nin dünya genelinde bal üretiminde Çin'in ardından yüzde 6,85'lik oran ile ikinci sırada bulunduğunu söyledi.

Türkiye Dünya Bal Üretiminde İkinci Sırada

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'nin dünya genelinde bal üretiminde Çin'in ardından yüzde 6,85'lik oran ile ikinci sırada bulunduğunu söyledi.

30 Mayıs 2017 Salı 00:32
Türkiye Dünya Bal Üretiminde İkinci Sırada

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'nin dünya genelinde bal üretimi konusunda Çin'in ardından yüzde 6,85'lik oran ile ikinci sırada bulunduğunu söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türk arıcılık sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'de arıcılık ve bal üretimi son dönemde yapılan atılımlar ile dev bir sektör haline geldi. Arı sütü ve arı maya konusu da sektörün gündemindeki yerini koruyor. Bal fiyatları ve bal faydaları sektörde tartışılan bir diğer konu.

ARICILIK DEV BİR SEKTÖR HALİNE GELDİ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da bu konuya değinerek, Türkiye'de arıcılık sektörünün dev bir sektör haline geldiğini ifade etti.

Türkiye'de arıcılık yapma konusunun çok fazla sermaye ve tarım arazisine gerek duymadan yapılabileceğini ifade eden Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, arıcılık sektürünün kentlere göçü önleyecek faaliyetler içinde önemli bir yer tuttuğunu ve bu noktada da son derece önemli bir sektör olduğunu kaydetti.

ARICILIKTA DIŞA BAĞIMLI DEĞİLİZ

Türkiye'nin arıcılık sektöründe dışa bağımlılığı bulunmadığını vurgulayan Bayraktar, yatırım için gerekli ekipmanların yurt içinden karşılanabiliyor olması ve doğal yapı ve nektar kaynakları bakımından Türkiye'nin zengin olduğunu kaydetti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yatırım tutarının düşük kalması ve bitki çeşitliği bakımından da Türkiye'nin çok geniş bir yelpazeye sahip olunduğunu kaydetti.

DÜNYA BAL ÜRETİMİ 1,5 MİLYON TONDAN FAZLA

Bayraktar, 1,5 milyon tondan fazla olan dünya bal üretiminin yüzde 30,6'lık ksımının Çin tarafından üretildiğini, Türkiye'nin, Çin'in ardından yüzde 6,85'lik pay ile ikinci sırada bulunduğunu belirtti. Bayraktar, Türkiye'yi yüzde 5,35 ile ABD, yüzde 5,03 ile İran, yüzde 4,96 ile de Rusya'nın izlediğine dikkati çekti.

Bayraktar, geçen yılın verilerine göre arıcılık ile uğraşan işletme sayısının 84 bin 47 olduğunu, 7 milyon 900 bin 364 kovanda 105 bin 727 ton bal üretildiğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 30.05.2017 00:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.