banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Türk İşadamları İsrail'e Çıkarma Yaptı

Türk iş dünyası, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin önderliğinde 120 kişilik heyet ile İsrail'in Tel Aviv kentinde düzenlenen iş forumuna katıldı.

Türk İşadamları İsrail'e Çıkarma Yaptı

Türk iş dünyası, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin önderliğinde 120 kişilik heyet ile İsrail'in Tel Aviv kentinde düzenlenen iş forumuna katıldı.

20 Mayıs 2017 Cumartesi 21:23
Türk İşadamları İsrail'e Çıkarma Yaptı

Türk iş dünyası, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin önderliğinde 120 kişilik heyet ile İsrail'in Tel Aviv kentinde düzenlenen iş forumuna katıldı. Heyette bulunan Dalaman Ortaca Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, bölge turizminin gelişmesi için Hindistan'dan sonra yeni bir işbirliğinin adımlarını attı. Okutur'un davetiyle, İsrailli turizmcilerin en kısa sürede Muğla'ya gelecekleri belirtildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyona, farklı sektörlerdeki şirketlerden üst düzey yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları da katıldı. Türk ve İsrailli iş adamlarının son dönemdeki en kapsamlı buluşmadan, turizm, bankacılık ve ihracata kadar uzanan geniş kapsamda iş birliği mesajı çıktı.

Organizasyona Türk iş dünyasından TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ali Sabancı, Ahmet Çalık, Ali Ağaoğlu, Nihat Özdemir, Kemallettin Güneş, Ali  Kibar, Zeynep Okyay Bodur, İsmail Hasan Akçakayalıoğlu, Tahsin Öztiryaki, Oğuz Satıcı, Sanem Oktar Öğüt, Süleyman Gürsoy, Haluk Okutur, Haluk Sur, Ekrem Akyiğit, Avni Çelik, Hale Uğur, Nurettin Tarakçıoğlu, Yılmaz Yılmaz, Yüksel Görgeç, Yağmur Şatana, Özlem Kırmızı ve daha bir çok önemli iş adamı ile DOKTOB Başkanı Yücel Okutur da katıldı.

TİM ile İsrail Tel Aviv'de düzenlenen iş forumuna, İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı Eli Kohen de katıldı. Kohen, İsrail'in bir inovasyon ülkesi olduğunu belirterek, 300'den fazla uluslararası şirketin AR-GE merkezinin İsrail'de bulunduğunu söyledi. Kohen, "Vizyon olmadan geleceği inşa edemeyiz" dedi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de, İsrail'deki Star TAU kurucusu Oren Simanian ile işbirliği anlaşması imzaladıklarını kaydetti. Büyükekşi, "İsrail ile yüksek teknoloji girişimcilik konusunda iş birliği yaparak önemli avantajlar sağlayabiliriz. İsrail'e düzenlediğimiz bu gezi, ekonomik ilişkilerimizde her alanda etkisini gösterecektir" diye konuştu.

MUĞLA TURİZMİ GÖZÜNÜ İSRAİLLİ TURİSTLERE ÇEVİRDİ

DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, İsrail-Türkiye İş Forumu'nda, turizm konusunda İsrailli önemli iş adamları ile görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi. Okutur, "İsrail vatandaşlarının Türkiye'ye turit olarak gelmekten büyük mutluluk duyduklarını ve Türkiye'yi çok sevdiklerini gördük. Son dönemde Hindistan ile yaptığımız temasların ardından İsrail'de yeni bir potansiyel olarak önümüzde bulunuyor. İsrail'deki görüşmelerimizde bu ülkenin önemli turizmcilerini Muğla'ya davet ettik. İsrailli turizmcileri kısa süre sonra DOKTOB olarak ağırlayacağız. Bu da bölgemizin turizminde yeni bir ivme kazanması için çok önemli bir adım" dedi.

Son Güncelleme: 20.05.2017 22:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.