banner24
banner25

Türk gıda ürünleri Japonların gözdesi

Türk gıda ihracatçıları, Japonya'ya çıkarma yaptı.

Türk gıda ürünleri Japonların gözdesi

Türk gıda ihracatçıları, Japonya'ya çıkarma yaptı.

10 Mart 2018 Cumartesi 04:30
Türk gıda ürünleri Japonların gözdesi

Türk gıda ihracatçıları, Japonya'ya çıkarma yaptı. Türkiye'nin Japonya'ya olan gıda ihracatını artırmak için 06 - 09 Mart 2018 tarihlerinde Japonya'nın Chiba şehrinde yapılan Foodex Japan 2018-43. Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı’na 42 katılımcı firma ile Türkiye büyük ilgi gösterdi. Fuarın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu Ege İhracatçı Birlikleri üstlendi.

YILLIK GIDA İTHALATI 80 MİLYAR DOLAR

Japnıya, gıda tüketiminin büyük bölümünü ithalatla karşılıyor ve ülkenin yıllık gıda ithalatı 80 milyar dolara ulaştı. Türkiye'nin Japonya'ya olan gıda ürünleri ihracatının artması için Uzakdoğu’nun en büyük gıda fuarı Foodex Japan Uluslararası Gıda Fuarı’na 21. kez Türkiye Milli Katılım Organizasyonu gerçekleştirdiklerini aktaran Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, Türk gıda ihracatı sektörü açısından başarılı ve verimli bir fuarı tamamladıklarını söyledi. Tarakçıoğlu, her geçen yıl katılımcı sayısının artış göstermesinden mutlu olduklarını kaydetti.

2017 YILI GIDA İHRACATI 154 MİLYON DOLAR

2016'da Japonya’ya 350 milyon dolar olan genel ihracatın, 2017'de 400 milyon dolara yükseldiğini ifade eden Tarakçıoğlu, Türkiye’nin Japonya’ya yaptığı gıda ihracatının ise 2017'de 154 milyon dolar olarak gerçekleştiğini vurguladı.

Japonya'nın Türk gıda sektörü için hedef pazarlardan biri olduğunun altını çizen Tarakçıoğlu, "Foodex Japan Fuarı, Türk gıda ihracatçılarının hedefine ulaşması için çok önemli. Organik ürün potansiyelimiz ve Japon halkının alım gücü dikkate alınırsa Japonya önemli bir pazar. Gıda ihracatımızın artışında Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) olarak yaptığımız fuar organizasyonu 'Turquality' projemiz çerçevesinde yapılan etkinliklerin payı oldukça büyük. EİB’nin Japonya'ya gıda ihracatı 2017'de 52 milyon dolar oldu." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.